#1 Modecom FreeTab Silver 10.1 - Spalony układ - rozpoznanie
by niedzwiedzio • 2 January 2016, 15:47
Witam. Pytanie dotyczy tabletu Modecom FreeTab Silver 10.1. Leżał on na parapecie i prawdopodobnie skraplająca się para wodna zalała tablet. Po odblokowaniu, ekran był bardzo jasny, miał poziome kreski na ekranie (te kreski występują od pewnego czasu, wystarczy zablokować i odblokować z powrotem) oraz ekran odwrócony o 180 stopni. Co chwila na ułamek sekundy odwracał się znowu o 180, ale zazwyczaj było tak, że był "do góry nogami". Tablet szybko wyłączyłem, nie miałem przy sobie lutownicy, także rozebrałem i odciąłem kabel + od baterii. Przyglądając się płytce, zauważyłem uszkodzony element. Jego nazwa została jednak uszkodzona i nie wiem co to w ogóle jest. Jeśli ktoś wie, lub chociaż posiada schemat tego modelu, proszę o pomoc! Dodaję również zdjęcia. Na drugim zdjęciu element jest po lewej stronie, pomiędzy złączem panelu dotykowego a gniazdem micro sd. Pozdrawiam, Łukasz.
EDIT: Oznaczenie płyty to INET-D102-REV01
EDIT2: Od producenta udało mi się ustalić, że układ ma oznaczenie 8302M CE4p. Pytanie co to jest i czy można to gdzieś dostać? Jeśli nie to czy można to czymś zastąpić i czym?
EDIT: Oznaczenie płyty to INET-D102-REV01
EDIT2: Od producenta udało mi się ustalić, że układ ma oznaczenie 8302M CE4p. Pytanie co to jest i czy można to gdzieś dostać? Jeśli nie to czy można to czymś zastąpić i czym?