• Dell N7010 17r - DAUM9BMB6D0 Rev:D HM57

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Dell N7010 17r - DAUM9BMB6D0 Rev:D HM57

przez drill 22 stycznia 2016, 14:55
Witam, czy któryś z najbardziej doświadczonych użytkowników tego forum posiada sposób na zamianę układu grafiki (216-0774007) na podobno zamiennik - 216-0774211?
Laptop startuje prawidłowo po diagnostycznym wygrzaniu lecz problem jest w znalezieniu oryginalnego układu z pewnego źródła. Widzialem takowe na znanym portalu ale ich jakości absolutnie nie jestem pewny. Wszystkie pewne zródła "wyschły". Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Re: Dell N7010 17r - DAUM9BMB6D0 Rev:D HM57

przez Google Adsense [BOT] 22 stycznia 2016, 14:55

#2 Re: Dell N7010 17r - DAUM9MB6D0 Rev:D HM57

przez drill 26 stycznia 2016, 14:14
Witam, byłem zmuszony zamówić układ z nieznanego mi źródła. Zobaczymy co będzię. W międzyczasię kontaktując się z pewną osobą otrzymałem wsad, który podobno (trzeba sprawdzić) uruchamia w/w płytę z układem 216-0774211. Jak to opisał "Короче- пришлось ставить сново 216-0774211 и мод биоса с sv607hdd абсолютно рабочий" Czyli u niego zamiana z wgranym biosem zakończyła się sukcesem. A więc do sprawdzenia.

Re: Dell N7010 17r - DAUM9MB6D0 Rev:D HM57

przez Google Adsense [BOT] 26 stycznia 2016, 14:14