• Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050

przez elektro101 27 stycznia 2016, 08:46
Witam.
Proszę was o pomoc w sprawie -HP g6-2399sa.
Płyta model:r53.

Problem jest następujący, do tego modelu nie można dostać tasiemki LCD.
Czy ktoś z was wie jaka inną tasiemkę mogę ją zastosować.

Re: Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050

przez Google Adsense [BOT] 27 stycznia 2016, 08:46

#2 Re: Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050

przez morph 27 stycznia 2016, 13:10
Witaj

W G6-2xxx opartej na intelu, czyli platformie R33 występuje dokładnie taka sama taśma.

#3 Re: Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050

przez elektro101 1 lutego 2016, 10:33
A czy mógł byś podać symbol konkretnej tasiemki jaki pasował by do tego modelu.

#4 Re: Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050

przez Vogelek23 1 lutego 2016, 10:39
Kolega ma Service Level 2 i nie potrafi znaleźć części zamiennej??? http://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40 ... e&_sacat=0
(do informacji ewentualnych raportujących: to nie jest link do aukcji, lecz do wyników wyszukiwania frazy).

#5 Re: Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050  [ROZWIĄZANY]

przez morph 1 lutego 2016, 12:35
Na aukcjach allegro jest pełno tasiemek do g6-2xxx DD0R36LCxxx, prawdopodobnie końcówka 050 nie ma większego znaczenia. Podstawiałeś jakiekolwiek?

#6 Re: Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050

przez elektro101 1 lutego 2016, 12:56
Nie podstawiałem bo raz tak zrobiłem i spaliłem matryce , tasiemka była taka sama ale inny opis dlatego was prosiłem o pomoc.
morph napisał(a):Na aukcjach allegro jest pełno tasiemek do g6-2xxx DD0R36LCxxx, prawdopodobnie końcówka 050 nie ma większego znaczenia. Podstawiałeś jakiekolwiek?

Jeśli tak twierdzisz to dzieki tobie mam rozwiazanie.

#7 Re: Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050

przez Vogelek23 1 lutego 2016, 13:08
W związku z treścią odrzuconego posta informuję, że nie było moją intencją wysyłać Kolegę na zakupy na eBay, lecz pokazać, jakie dokładnie oznaczenia mają taśmy matrycy dla tego konkretnego modelu laptopa. Jeśli jednak Kolega nie potrafi z tego nic wywnioskować ani wyczytać, to już nie jest mój problem, a Kolegi. Forum nie nauczy samodzielnego myślenia, jeśli użytkownik tego nie chce.

#8 Re: Prośba o zamiennik tasiemki LCD DD0R36LC050

przez elektro101 10 lutego 2016, 11:54
Dziękuje za pomoc działa.