• Stacja RE8500 - aktywowane hasło

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Stacja RE8500 - aktywowane hasło

Dominik 3 Лютого 2016, 22:57
Witam serdecznie.
Kupiłem stacje RE8500 z drugiej ręki. W czasie nauki w menu aktywowałem hasło. Wszystko jest zablokowane i nie mam pojęcia jakie ktoś mógł założyć hasło. Proszę o poradę co mam zrobić.

Re: Stacja RE8500 - aktywowane hasło

Google Adsense [BOT] 3 Лютого 2016, 22:57

#2 Re: Stacja RE8500 - aktywowane hasło

Vogelek23 3 Лютого 2016, 23:25
Dominik написав:Kupiłem stacje RE8500 z drugiej ręki (...) Proszę o poradę co mam zrobić.
To bardzo proste - zadzwonić do osoby, która sprzedała Ci stację i poprosić o podanie tego hasła. Jeśli sprzedający nie będzie znał hasła, należy odstąpić od umowy w ramach rękojmi za wady lub niezgodności towaru z umową. Chyba, że sprzedający niezwłocznie wymieni stację na inną, która nie ma ustawionego hasła.

#3 Re: Stacja RE8500 - aktywowane hasło

jurek1980 4 Лютого 2016, 20:42
Zaszły drobne zmiany w prawie i na towar zakupiony po 24 grudnia 2014 nie obowiązuje Niezgodność towaru z umową Powróciła natomiast rękojmia.
Polecam taką tabelkę porównawczą: https://prokonsumencki.pl/blog/reklamacja-towaru-przez-konsumenta-przed-i-po-25-grudnia-2014-roku-czyli-co-zmieni-nowa-ustawa-o-prawach-konsumenta/

#4 Re: Stacja RE8500 - aktywowane hasło  [РІШЕНО]

Dominik 13 Лютого 2016, 00:13
Rozkręciłem stację wylutowałem pamięć EEPROM (24C64). Za pomocą ICprog zgrałem wsad. Programik zamienia wartości hex na wartości asci dzięki czemu mogłem odczytać hasło. Hasło znajdowało się zaraz na początku pamięci i stanowiło 9999.

Зображення

W załączniku dołączam jeszce plik hex stacji. Może komuś się przyda
RE8500.rar
Problem rozwiązany.

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

Re: Stacja RE8500 - aktywowane hasło  [РІШЕНО]

Google Adsense [BOT] 13 Лютого 2016, 00:13

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей