• PS3 super slim - błąd 8002F1F9

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez lakier 9 marca 2016, 16:46
Witam

Mam problem z konsolą PS3 Super Slim (cech-4004A). Podczas odbudowania systemu zatrzymuje się na 37 % i wyskakuje błąd 8002F1F9. Z tego co wyczytałem może to być problem wifi/bluetooth. W tej chwili dla testów wylutowałem moduł i odpaliłem konsolę i dalej ten błąd. Czy wymiana modułu na inną sztukę rozwiąże problem? Czy też może to oznaczać uszkodzenie pamięci flash?

Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez Google Adsense [BOT] 9 marca 2016, 16:46

#2 Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez marinis 17 marca 2016, 21:55
Hello, yes the replacement unit will solve your problem.

#3 Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez lakier 18 marca 2016, 20:28
Exchange has not helped

#4 Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez Hezen 20 marca 2016, 22:26
Próbowałeś zaktualizować konsole przez recovery?
Moduł wi-fi/bluetoth nie jest przypisany do płyty głównej więc jak masz możliwość to podstaw drugi.

#5 Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez lakier 21 marca 2016, 10:54
Nie ma możliwości zaktualizowania Konsoli bo występuje ten błąd

Tak podstawiałem drugi moduł efekt bez zmian

#6 Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez Hezen 21 marca 2016, 19:39
Podczas aktualizacji firmware sprawdza ono działanie całego "osprzętu" płyty głównej, jeśli coś jest nie tak to wywali błąd.
Mógłbyś wyjaśnić jaki dokładnie moduł wylutowaleś z płyty głównej? Bo moduł wi-fi/bluetooth jest na wypinanej taśmie.
Drugi moduł który włożyłeś na pewno jest sprawny, sprawdzałeś taśmy czy wszystko z nimi w porządku?

Kolejnym punktem zaczepienia stawiałbym na dysk, PS'y są bardzo wrażliwe na tym punkcie, podstaw jakiś zdrowy dysk 2.5''

#7 Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez koloboro 21 marca 2016, 22:13
Podłącz dysk do peceta i sprawdź smart. Stawiam na badsectory.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

#8 Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez Hezen 21 marca 2016, 22:34
Koloboro, dysk nie musi mieć uszkodzonych sektorów żeby konsola wywalała błędem podczas aktualizacji.
Jakieś dwa miesiące temu naprawiałem znajomemu PS3 FAT, konsola w pewnym momencie też nie chciała przejść aktualizacji a po podłączeniu dysku do PC'ta smart wyglądał dobrze - zero relokowanych sektorów i badów
Musiałem zrobić zerowanie (remap oczywiście niepotrzebny, bo skanowanie nie wykazało błędów fizycznych a smart pokazywał to samo) dopiero wtedy konsola ruszyła na tym dysku.
Te konsole są bardzo ale to bardzo wrażliwe na dysk, a ja rzekłbym że są wybredne pod względem ;)

#9 Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez lakier 24 marca 2016, 16:54
Panowie to jest super slim ! Nie "grubas" czy też SLIMKA

Super Slim ma Wewnętrzną pamięć 12 Gb

Wiec wasze rady nie tyczą się tego modelu.

Re: PS3 super slim - błąd 8002F1F9

przez Google Adsense [BOT] 24 marca 2016, 16:54
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).