• Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

przez fifi88 9 lutego 2016, 14:59
Mam lenovo z dwoma dyskami jednym SSD 32GB drugi 500gb zwykły.
Chodzi o to żeby na SSD był tylko windows a na drugim dysku były program files i pliki użytkowników.
Czy jest to możliwe ???

Re: Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

przez Google Adsense [BOT] 9 lutego 2016, 14:59

#2 Re: Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

przez Dmitriy07 10 lutego 2016, 14:53
Нет. Набор базовых программ всё равно будет на диске С. В дальнейшем Вы можете создать папку Program Files на диске D. Но те программы, которые уже установилось на диск C - перенести будет нельзя.

#3 Re: Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

przez mar244 10 lutego 2016, 23:13
Pliki użytkowników (Pulpit, moje dokumenty, itp) można ustawić tak aby zapisywały się na dysku D, również folder do którego Windows pobiera aktualizację można przenieść na dysk D. Sam mam tak skonfigurowany komputer aby nie marnować dysku SSD.

Osobiście polecam ten poradnik, metoda na foldery użytkownika:

http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/por ... d?page=0,6

Zapoznaj się z całym poradnikiem, myślę że bez problemu dasz radę, ja ustawiałem swój komputer według niego i wszystko elegancko śmiga :)

#4 Re: Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

przez fifi88 11 lutego 2016, 19:53
To powinno pomóc, pozostaje jeszcze przeniesienie program files na drugą partycję, lub ewentualnie zmienić żeby wszystkie programy domyślnie instalowały się na drugiej partycji.

#5 Re: Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

przez Vogelek23 13 marca 2016, 18:30
Proszę zamieszczać opisy solucji w treści postów, zamiast linkować do innych serwerów. Jeśli serwer przestanie udostępniać linkowaną treść, niniejszy temat będzie się nadawał do kosza. Następne tego typu odpowiedzi, niezawierające treści przydatnych archiwalnie, będę po prostu usuwał.

#6 Re: Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

przez pawel80 14 marca 2016, 00:19
A nie lepiej w procesie instalacji przenieść ci cały profil użytkownika na dysk D. I tym samym wszystkie nowe tworzone profile też będą tam umieszczone.

#7 Re: Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

przez fifi88 9 kwietnia 2016, 13:28
pawel80 napisał(a):A nie lepiej w procesie instalacji przenieść ci cały profil użytkownika na dysk D. I tym samym wszystkie nowe tworzone profile też będą tam umieszczone.

Ale jak ??

Znalazłem na necie taki opis ale to do win 7
Spoiler:

Ale próbując tego na win 10 nie działa to

#8 Re: Windows 10 - przeniesienie program files i users na inną partycję

przez GCT 9 kwietnia 2016, 22:16
Może to będzie pomocne:

Daję link ale także treść, choć jest bardzo obszerna i bez oryginalnego formatowania tekstu może być ciężko.

Spoiler:

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).