• Pierwszy Programator

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#21 Re: Pierwszy Programator

Usunięty Użytkownik 402 10 Травня 2016, 13:05
franekx6 написав:Nie chcąc zakładać nowego tematu podepnę się tutaj. Coraz częściej zaczyna mi doskwierać posiadanie jedynie programatora do SPI. Myślałem nad zakupem TL866A czy będzie to dobry wybór (w 95% programowanie BIOSów płyt głównych).
Obecnie przykładowo potrzebuje zaprogramować:
ITE8586E KBC
W25Q128BVEG w obudowie SOP16

czy TL866A będzie odpowiedni. Proszę o pomoc.

http://www.nskelectronics.com/files/tl8 ... upport.pdf
Popatrz sobie na listę układów. Do KBC to lepszy by był rt 809F

Re: Re: Pierwszy Programator

Google Adsense [BOT] 10 Травня 2016, 13:05

#22 Re: Pierwszy Programator

koloboro 10 Травня 2016, 14:08
Do biosow tl866 jest idealny. Kilka adapterów i leci z tematem az miło. Ale KBC nie ugryzie. Tak jak kolega wyżej pisze rt809f ale jeszcze go nie posiadam i nie wiem jak się spisuje.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

#23 Re: Pierwszy Programator

franekx6 10 Травня 2016, 14:20
Właśnie widzę że TL866A do KBC się nie nada :/ a coraz częściej się trafiają

koloboro написав:Do biosow tl866 jest idealny.

1. Masz na myśli SPI? i tylko do takich? ew.starych równoległych ale już w zasadzie przeżytków

2. Co z egzotykami (przynajmniej dla mnie) W25Q128BV SOP16 DUALAND QUAD SPI ? czy rt 809F go obsłuży?

3. Powiedźcie jakie jeszcze kości na płytach mogą się trafić do programowania. SPI to chyba standard, co raz częściej KBC? Czym można się zaskoczyć?

#24 Re: Pierwszy Programator

koloboro 10 Травня 2016, 14:34
ad1. Jeszcze żadna kość biosu mnie nie zaskoczyła. Czy to stara czy nowa.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

#25 Re: Pierwszy Programator

martiv 20 Липня 2016, 14:48
Gdzie mogę w Polsce kupić programator SVOD?

#27 Re: Pierwszy Programator

lukaszek32167 1 Серпня 2016, 20:15
W Polsce ciężko znaleźć taki programator. Osobiście zamówiłem coś takiego
http://www.ebay.com/itm/KB9012QF-EDID-eeprom-USB-Programmer-keyboard-tester-New-version-4-3-4-7-/121612473595?hash=item1c50ab14fb:g:U00AAOSw~gRVsdaD&rmvSB=true

Mam go już parę miesięcy i jeszcze mnie nie zawiódł. Na dostawę też długo nie czekałem, bo od czasu zamówienia po 5 dniach programator miałem już w ręku.

#28 Re: Pierwszy Programator

michalmwp 5 Жовтня 2016, 00:55
bodzi0 написав:SVOD-a znalazłem na OLX i zastanawiam się nad kupnem. Rozmawiałem ze sprzedającym koszt całości zestawu 680 zł za pobraniem. Niestety nie wystawia FV :/ jedynie umowa kupna-sprzedaży.

http://olx.pl/oferta/svod-programator-kbc-serii-ite-ene-mec-nuvoton-rtd2120l-modul-glowny-CID99-IDftCHT.html#bbd9d78509

Obecnie dostępny poniżej na fakturę, zapewne z większym wsparciem niż ten na OLX
http://www.kocham-basie.pl/programator- ... p-991.html

#29 Re: Pierwszy Programator

RafalB 4 Лютого 2017, 19:55
Odświeżę trochę temat bowiem chce kupić programator i mam dylemat :)

W moim zainteresowaniu są 3 urządzenia w przedziale ceny 2-3 tyś zł
- EETools ChipMax2
- Wellon VP998
- Xeltek SuperPro5000E(używka)

Założenia to oprócz szybkiego i sprawnego programowania niksonapięciowych(1.8V) kości szeregowych, powinień dać sobie rade ze starymi epromami ze sterowników samochodowych(wellon tu poległ)
KBC - wellon daje rade, nie znalazłem nic konkretnego nt Chipmax2 i xelteka
Nandy i NOR? Tu ogólnie wiem, że jest problem z obsługą(markowaniem) błędnych sektorów więc na wiele nie licze, odczyt będzie wystarczający.
Tanie adaptery :)

Może inne produkty?

Po owocnej pomocy ;p Wybrałem Xelteka SuperPro 611s

Re: Pierwszy Programator

Google Adsense [BOT] 4 Лютого 2017, 19:55
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей