CCF20160516_00000.pdf |
W Toshibie jak w temacie zastosowany jest układ (EC+KBC) MEC1609. Mam problem z podłączeniem go do Odessy z oprogramowaniem w wersji 5.2, która obsługuje te kości. Ze względu na brak schematu tego laptopa ściągnąłem schemat sony, który ma taki sam układ ale dalej utknąłem ze względu na podłączenie interfejsu do płyty. Mam też rozkład złącza CN3230 klawiatury (34pin), niby tecra A11/S11/Satellite Pro S500 ale nie zgadzają się nawet piny GND. Nie wiem, czy podłączać do złącza klawiatury (34PIN) czy może do innych wyprowadzeń (JTAG?-na razie ich nie znalazłem). W wykazie Odessy nie ma mojej płyty. Może ktoś już to robił i podpowie mi jak podłączyć interfejs.
Edycja>
Myślę, że powinny to być następujące piny układu:
B11- 1JTAG_CLK_EC
A11- 1JTAG_RST#_EC
C11- 1JTAG_TDI_EC
B12- 1JTAG_TDO_EC
A12- 1JTAG_TMS_EC
tylko nie mogę znaleźć punktów.
-- Dodano: 15 maja 2016, 13:37 --
Programowanie nie przez złącze klawiatury tylko przez JTAG. Płyta bez opisów ale znalazłem pady do JTAG-a. B11, C11, B12, A12 no i GND. Pomógł schemat z forum do płyty FHVSY1. Niestety to nie koniec. Po podłączeniu do Odessy nie daje się czytać. Myślę, że trzeba jeszcze znaleźć pady do pinów F4 (Boot Mode#) i M8 (NFWP) oraz wpiąć rezystor 100Ω na linii RST do masy.