Forum rules: Click here to view the forum rules
1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.
1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.
Re: Wsady BIOS - dlaczego mam płacić
by Google Adsense [BOT] • 21 June 2016, 15:54
A kto ma go przetestować dla Ciebie? Ja? W jaki sposób?
Wsady już były darmowe i dzięki temu pobrań były setki a opinii weryfikującej żadnej - uploaderzy tracili na tym bardzo, bo każdy miał ich wsad a oni nic z tego nie mieli, zaś tony niezweryfikowanych plików - z licznikami pobrań większymi, niż obecny czas w formacie Unix - nadal wiszą w dziale PLIKI BIOS. Dlatego to zmieniłem i teraz jest tak, jak powinno być - uploader ma mieć korzyści z materiałów, które zamieszcza, zwłaszcza jeśli są to tak unikalne materiały, jak zgrane wsady BIOS.
Stary, skoro masz możliwość przetestowania wsadu, bo akurat masz taką płytę, to to zrób i napisz opinię (ocenę pliku), pamiętając o opisaniu obsady układowej. Bez względu na rezultat weryfikacji (pozytywny lub negatywny) i tak dostaniesz zwrot tych XX punktów, które wydałeś na pobranie pliku - warunkiem jest zamieszczenie opinii, zgodnie z p. 6 zasad działu PLIKI BIOS: zasady-dzialu-pliki-bios-niezweryfikowane-aktualizacja-06-06-2016-t14652.html
Wsady już były darmowe i dzięki temu pobrań były setki a opinii weryfikującej żadnej - uploaderzy tracili na tym bardzo, bo każdy miał ich wsad a oni nic z tego nie mieli, zaś tony niezweryfikowanych plików - z licznikami pobrań większymi, niż obecny czas w formacie Unix - nadal wiszą w dziale PLIKI BIOS. Dlatego to zmieniłem i teraz jest tak, jak powinno być - uploader ma mieć korzyści z materiałów, które zamieszcza, zwłaszcza jeśli są to tak unikalne materiały, jak zgrane wsady BIOS.
Stary, skoro masz możliwość przetestowania wsadu, bo akurat masz taką płytę, to to zrób i napisz opinię (ocenę pliku), pamiętając o opisaniu obsady układowej. Bez względu na rezultat weryfikacji (pozytywny lub negatywny) i tak dostaniesz zwrot tych XX punktów, które wydałeś na pobranie pliku - warunkiem jest zamieszczenie opinii, zgodnie z p. 6 zasad działu PLIKI BIOS: zasady-dzialu-pliki-bios-niezweryfikowane-aktualizacja-06-06-2016-t14652.html
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Z tą weryfikacją to trzeba troszkę uważać bo jak nie zadziała komputer na danym wsadzie to nie znaczy że jest uszkodzony. Potrzeba kilku weryfikacji żeby to jednoznacznie ustalić- ile?
Uploader pliku korzysta od pierwszego pobrania czy dopiero jak plik zostanie zweryfikowany?
Warto gdzieś to szczegółowo spisać.
Jedyną pewną informacją że można otrzymać zwrot punktów po wystawieniu opinii pod pobranym plikiem.
Warto tam dopisać co zyskuje uploader.
Uploader pliku korzysta od pierwszego pobrania czy dopiero jak plik zostanie zweryfikowany?
Warto gdzieś to szczegółowo spisać.
Jedyną pewną informacją że można otrzymać zwrot punktów po wystawieniu opinii pod pobranym plikiem.
Warto tam dopisać co zyskuje uploader.
Z tą weryfikacją to trzeba troszkę uważać bo jak nie zadziała komputer na danym wsadzie to nie znaczy że jest uszkodzony. Potrzeba kilku weryfikacji żeby to jednoznacznie ustalić- ile?1, 2 lub 3 (lub więcej, w przypadku jakichkolwiek opinii negatywnych): watek-dedykowany-planowanej-konwersji-systemu-punktowego-t43382-60.html#p167199
LAZY wrote:Uploader pliku korzysta od pierwszego pobrania czy dopiero jak plik zostanie zweryfikowany?Jak plik zostanie zweryfikowany: watek-dedykowany-planowanej-konwersji-systemu-punktowego-t43382-60.html#p167199
LAZY wrote:Warto gdzieś to szczegółowo spisać.W przygotowaniu całkiem nowy, przebudowany FAQ. Obecnie nie ma tam prawie nic, co mogłoby się przydać użytkownikom. Zamiast tego będzie wyjaśniona nawigacja po forum, opis dostępnych funkcji (np. Pomógł, temat z nagrodą itd), a także specyfikacja systemu punktowego.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
OK. Przyznaję rację. Po prostu za każdym razem gdy pobierałem wsad z tej strony to był on już potwierdzony a jeśli nie to sam pisałem, że działa. Nie pomyślałem, że można inaczej. Taka naiwność
Nie zwróciłem uwagi na liczbę pobrań i nie skojarzyłem tego z brakiem weryfikacji. Nie zdawałem sobie sprawy ze skali problemu. Człowiek żyje w pędzie na serwisie i nie zauważa takich rzeczy.
Nie zwróciłem uwagi na liczbę pobrań i nie skojarzyłem tego z brakiem weryfikacji. Nie zdawałem sobie sprawy ze skali problemu. Człowiek żyje w pędzie na serwisie i nie zauważa takich rzeczy.
Re: Wsady BIOS - dlaczego mam płacić
by Google Adsense [BOT] • 22 June 2016, 09:16