• BIOS - a zastępowanie orginalnego logo, własnym firmowym.

#1 BIOS - a zastępowanie orginalnego logo, własnym firmowym.

by lufex 21 June 2016, 10:28
Witam, nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie, więc pozwoliłem zapytać na forum. Czy istnieje możliwość zmiany oryginalnego logo BIOS na np swoje firmowe logo ?
Wiem że kiedyś taka opcja występowała w płytach Foxconn.

Re: BIOS - a zastępowanie orginalnego logo, własnym firmowym.

by Google Adsense [BOT] 21 June 2016, 10:28

#2 Re: BIOS - a zastępowanie orginalnego logo, własnym firmowym.  [SOLVED]

by Usunięty Użytkownik 402 22 June 2016, 21:24
Niektóre laptopy serii biznes miały taką opcję nawet w biosie lub poprzez aplikację- nie pamiętam dokładnie.
Ręcznie wymienić logo zapewne by się dało lecz trzeba wiedzieć który to fragment kodu i jaką ma długość żeby się cały wsad nie rozjechał.
Nie animowane loga łatwiej znaleźć we wsadzie - lecz uważaj żeby czasem nie podmienić manu biosu przez przypadek. Potem gotowca wgrywasz programatorem. Kwestia tego jaki konkretnie komputer ciebie interesuje to można by zajrzeć do wsadu i zorientować się co gdzie jest.

#4 Re: BIOS - a zastępowanie orginalnego logo, własnym firmowym.

by Usunięty Użytkownik 402 23 June 2016, 10:41
Przy tym biosie nie ma większego kłopotu. No i koleś wiedział co robi. Wgrał wsad programatorem na pewniaka, ale gdyby coś popsuł to komputer martwy. Lepie zgrać wsad z laptopa i zrobić sobie kopię i na tej kopi kombinować. Szczególnie że teraz biosy zawierają jeszcze inne informacje jak np. klucz windows.

#5 Re: BIOS - a zastępowanie orginalnego logo, własnym firmowym.

by lufex 23 June 2016, 21:05
Dziękuję za odpowiedz, myślałem że będzie to prostsza sprawa.

Pozdrawiam

Do zamknięcia.

Re: BIOS - a zastępowanie orginalnego logo, własnym firmowym.

by Google Adsense [BOT] 23 June 2016, 21:05