• Hity AlleDrogo...

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#341 Re: Hity AlleDrogo...

by Vogelek23 25 June 2016, 19:36
Czyste PCB mają w sobie jakiś urok...
Stary, są piękne! Dużo ładniejsze, niż polutowane :)

Re: Re: Hity AlleDrogo...

by Google Adsense [BOT] 25 June 2016, 19:36

#342 Re: Hity AlleDrogo...

by Usunięty Użytkownik 402 25 June 2016, 20:53
Dodam że dyski te produkowane były dla wojska. Możliwe że patrzymy na nową technologię?

#343 Re: Hity AlleDrogo...

by Macpod 26 June 2016, 14:37
Raczej nie, dziwi mnie interfejs pinowy (ata?).
Jedyną ciekawostką są przyciski, S5-S10, z drugiej strony nie ma więcej?
Możliwe, że jest jakieś zabezpieczenie dostępu, bądź możliwość permanentnego usunięcia danych po przez hardware.
Jednak bez układów (nie wiemy jakich), po za przyciskami nie widzę nic ciekawego.

#344 Re: Hity AlleDrogo...

by amorphe 9 September 2016, 07:39
Patrząc na cenę, to ciekawe jakiej techniki w tym sprzęcie użyli ...
Chyba, że 115,- za tuner a reszta to koszt pilota "Memo Control".
W opisie tunera same cudne bajery, łącznie z wyświetlaczem LCD :D

Numer aukcji na zrzucie.

Image

#345 Re: Hity AlleDrogo...

by Vogelek23 9 September 2016, 11:41
Sprzedawca wrote:Najnowsze telewizory najlepiej podłączyć poprzez HDMI (najnowsze złącze, nie ma lepszego na rynku)
Buhahaha! :lol: Rozbawiłeś mnie tą aukcją na resztę dnia, amorphe ;)

#346 Re: Hity AlleDrogo...

by marek216 9 September 2016, 17:41
amorphe wrote:W opisie tunera same cudne bajery, łącznie z wyświetlaczem LCD

Ciekawe gdzie te LCD, bo to mi wygląda na wyświetlacz LED.

#347 Re: Hity AlleDrogo...

by amorphe 9 September 2016, 18:47
marek216 wrote:Ciekawe gdzie te LCD, bo to mi wygląda na wyświetlacz LED.

No ja to wiem i właśnie w tym rzecz - opis tunera bajerancki a rzeczywistość swoje ...

Na marginesie - kto kupuje najnowszy TV i dokupuje do niego oddzielny tuner DVB-T z najlepszym złączem na rynku ??
Mało mi się zdarza telewizorów w uszkodzonym odbiornikiem DVB-T (jako całość) a dosyć często "padnięte" są złącza HDMI (również mechanicznie)

#348 Re: Hity AlleDrogo...

by Vogelek23 9 September 2016, 19:55
Zastanawia mnie jeszcze jedno - kto był na tyle głu... ekhm... nierozważny, że zakupił tuner, wart może z 70zł, za ponad klocka??? :wtf: Chyba, że sprzedający "machnął się" z ceną i dorzucił "ekstra" jedyneczkę z przodu lub zero z tyłu i sprzedał za 111,50zł lub 115,00zł. Tylko jaką prowizję od tego zapłaci...?

#349 Re: Hity AlleDrogo...

by Usunięty Użytkownik 402 10 September 2016, 20:14
Są co najmniej dwie aukcje na tą kwotę.
Normalnie to:
Memo control luzem można kupić po 11zł. W pakiecie z odbiornikiem za około 115zł.

#351 Re: Hity AlleDrogo...

by dominik555 22 October 2016, 18:34
Ta aukcja już wisi kupę czasu. Laps fajny, za to procek i pewnie płyta już nie :)

#353 Re: Hity AlleDrogo...

by mar244 10 November 2016, 21:39
novitech wrote:http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=123642&us_id=40073059

Sporo z górnej półki.

Kolego nie sugerował bym się ceną, jest to częsta praktyka na allegro za pewnie brakło mu towaru a aukcje ma do wyczerpania zapasów, dał wysoką cenę bo wiadomo nikt nie kupi i w ten sposób przytrzymuje sobie liczbę kupujących. Towar przyjdzie na miejsce cena wróci do normy :)

#354 Re: Hity AlleDrogo...

by AdamStar 11 November 2016, 12:16
Dokładnie takie samo wytłumaczenie otrzymałem od sprzedawcy odnośnie innego digitizera.

#357 Re: Hity AlleDrogo...

by novitech 16 December 2016, 15:43
Lesio23 wrote:Co takiego wyjątkowego jest w tym hot-air???

To nie hot ale wyjątkowa jest cena :).

#359 Re: Hity AlleDrogo...

by pijan4 16 December 2016, 16:04
Witaj

To od niedawna praktyka sklepów na allegro którzy wystawili swój produkt z opcją "do wyczerpania zapasów". Kiedy ich zabrakło fizycznie a aukcja dalej leci podbija się ceny żeby nikt nie kupił. Ma to na celu wyeliminowanie negatywów czy innych sporów że sprzedają a nie mają :).

#360 Re: Hity AlleDrogo...

by mar244 19 December 2016, 16:39
pijan4 wrote:Witaj

To od niedawna praktyka sklepów na allegro którzy wystawili swój produkt z opcją "do wyczerpania zapasów". Kiedy ich zabrakło fizycznie a aukcja dalej leci podbija się ceny żeby nikt nie kupił. Ma to na celu wyeliminowanie negatywów czy innych sporów że sprzedają a nie mają :).

Kolego nie jest tak do końca jak ty mówisz, parę postów wcześniej wyjaśniłem dlaczego tak się dzieje:

mar244 wrote:Kolego nie sugerował bym się ceną, jest to częsta praktyka na allegro za pewnie brakło mu towaru a aukcje ma do wyczerpania zapasów, dał wysoką cenę bo wiadomo nikt nie kupi i w ten sposób przytrzymuje sobie liczbę kupujących. Towar przyjdzie na miejsce cena wróci do normy :)

Prowadzę sklep na allegro, jest to normalna praktyka, po prostu klienci często szukają produktów na zasadzie "a bo tu dużo kupiło to musi być dobre", "to pewny sprzedawca skoro tyle osób to zakupiło". I często taka aukcja jest dosłownie na wagę złota, dlatego gdy nam zabraknie towaru a aukcja ma duży "hype" (popularność), nie możemy sobie pozwolić aby klienci wykupili towar i aukcja znikła z allegro bo wtedy co nam po towarze jak nikt go nie kupi bo gdzie indziej będzie więcej kupujących. Dlatego robi się cenę zaporową bo wiadomo nikt nie kupi, a gdy dostaniemy towar na magazyn cena wróci do normy. Allegro zezwala na dowolną zmianę ceny produktu oraz ceny dostaw. Nie wolno edytować innych parametrów aukcji. Dlatego nie dziwcie się że takie rzeczy się robią.

Re: Hity AlleDrogo...

by Google Adsense [BOT] 19 December 2016, 16:39
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).