• Wellon Vp-996 i programowanie KBC

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Wellon Vp-996 i programowanie KBC

przez pijan4 28 czerwca 2016, 10:09
Witam

Nosze się z zamiarem zakupu nowego programatora. Zastanawiam się nad vp-996. Programowanie KBC poprzez ISP, chyba że domówię podstawkę około 200-250$. KB9010/9012/9016/9022/9028 programuje ale co z ITE ? Ktoś ma większe doświadczenie. Wiem że jest tańsza opcja w postaci RT809F ale nie zależy mi tylko na kbc-kach.

Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

przez Google Adsense [BOT] 28 czerwca 2016, 10:09

#2 Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

przez alexwawa 12 lipca 2016, 13:29
SVOD ma możliwość programowania ITE, MEC, ENE, a z ostatnim apdejtem jeszcze i NUVOTON.
Cena SVODa - to w zależności od kompletacji, ale około 600-800 zł

#3 Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

przez dominik555 12 lipca 2016, 13:42
Jeżeli zależy Ci głównie na KBC to nie pchaj się w Wellona. Wydasz kupę kasy, a zaprogramujesz to co wypisałeś albo i nie. Nie tak dawno nie mogłem zaprogramować KB9022. Nie wiem jak teraz. Chińczycy mają problem z dodawaniem układów. ADAMK101 może się wypowiedzieć na temat ich "supportu". Według mnie lepszym wyborem będzie RT + SVOD. Wyjdzie taniej i zaprogramujesz praktycznie wszystko.

Nie doczytałem, że chcesz programować nie tylko KBC. Pytanie jakie urządzenia jeszcze naprawiasz? Samochodówkę też robisz?

#4 Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

przez WIOLAD 12 lipca 2016, 13:59
SVOD jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o programowanie KBC.

#5 Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

przez alexwawa 12 lipca 2016, 14:00
Też tak uważam.
programatora "all in 1" nie istnieje.
Na dzień dzisiejszy do KBC najlepszy programator to SVOD.
Nie tak dawno wyszedł nowy soft oraz byłą dodana możliwość programowania układów NUVOTON i teraz SVOD Nr.1
Co do SPI układów - to EZP2010 oraz go klony, lub RT809, lub SkyPro
Co do Paralelnych układów - to TL866

Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

przez Google Adsense [BOT] 12 lipca 2016, 14:00
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).