• Wellon Vp-996 i programowanie KBC

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Wellon Vp-996 i programowanie KBC

pijan4 28 Червня 2016, 10:09
Witam

Nosze się z zamiarem zakupu nowego programatora. Zastanawiam się nad vp-996. Programowanie KBC poprzez ISP, chyba że domówię podstawkę około 200-250$. KB9010/9012/9016/9022/9028 programuje ale co z ITE ? Ktoś ma większe doświadczenie. Wiem że jest tańsza opcja w postaci RT809F ale nie zależy mi tylko na kbc-kach.

Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

Google Adsense [BOT] 28 Червня 2016, 10:09

#2 Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

alexwawa 12 Липня 2016, 13:29
SVOD ma możliwość programowania ITE, MEC, ENE, a z ostatnim apdejtem jeszcze i NUVOTON.
Cena SVODa - to w zależności od kompletacji, ale około 600-800 zł

#3 Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

dominik555 12 Липня 2016, 13:42
Jeżeli zależy Ci głównie na KBC to nie pchaj się w Wellona. Wydasz kupę kasy, a zaprogramujesz to co wypisałeś albo i nie. Nie tak dawno nie mogłem zaprogramować KB9022. Nie wiem jak teraz. Chińczycy mają problem z dodawaniem układów. ADAMK101 może się wypowiedzieć na temat ich "supportu". Według mnie lepszym wyborem będzie RT + SVOD. Wyjdzie taniej i zaprogramujesz praktycznie wszystko.

Nie doczytałem, że chcesz programować nie tylko KBC. Pytanie jakie urządzenia jeszcze naprawiasz? Samochodówkę też robisz?

#4 Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

WIOLAD 12 Липня 2016, 13:59
SVOD jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o programowanie KBC.

#5 Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

alexwawa 12 Липня 2016, 14:00
Też tak uważam.
programatora "all in 1" nie istnieje.
Na dzień dzisiejszy do KBC najlepszy programator to SVOD.
Nie tak dawno wyszedł nowy soft oraz byłą dodana możliwość programowania układów NUVOTON i teraz SVOD Nr.1
Co do SPI układów - to EZP2010 oraz go klony, lub RT809, lub SkyPro
Co do Paralelnych układów - to TL866

Re: Wellon Vp-996 i programowanie KBC

Google Adsense [BOT] 12 Липня 2016, 14:00
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей