• Spalony laminat pod przetwornicą.

#1 Spalony laminat pod przetwornicą.

от mrserwis 31 Август 2016, 14:48
Witam,

Mam nadzieje, że dobry dział.

Kupiłem laptopa g500 z płytą LA-9632P z spalonym na węgiel laminatem pod przetwornicą od 3V. Wlut nie jest możliwy. Oczyściłem wszystko, zwarcia nie ma (jeszcze dodatkowo zwarty był kodek audio). Szkoda mi wyrzucać tą płytę, a zrobiłbym ją dla siebie. Myślałem, żeby zrobić zasilanie na zewnętrznej płytce, tylko jakiej przetwornicy użyć? Ile prądu bierze linia 3VALWP + LDO3? Domyślnie była SY8208BQNC o wydajności aż 8A. Może ktoś robił taką rzeźbę i ma jakiś fajny pomysł? Temat PowerGood chyba muszę sobie darować i zostawić wyprowadzenie w powietrzu? Pozdrawiam

Re: Spalony laminat pod przetwornicą.

от Google Adsense [BOT] 31 Август 2016, 14:48

#2 Re: Spalony laminat pod przetwornicą.  [РЕШЕНО]

от Usunięty Użytkownik 402 2 Сентябрь 2016, 15:55
Jak już masz ochotę rzeźbić to użyj kawałka płyty z innego laptopa z przetwornicą, podepnij niezbędne sygnały i sprawdź czy to wystarczy.

Re: Spalony laminat pod przetwornicą.  [РЕШЕНО]

от Google Adsense [BOT] 2 Сентябрь 2016, 15:55