• Ciężki wybór programatora KBC

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Ciężki wybór programatora KBC

mar244 25 Вересня 2016, 12:33
Witam,

Siedzę całą niedziele czytam forum i czytam w poszukiwaniu programatora do nowych KBC, na chwilę obecną posiadam tylko EZP2010, do pamięci SPI wystarcza, ale niestety coraz więcej trafia się sprzętów z programowalnym KBC. Stnąłem przed wyborem nowej zabawki, przeglądając forum znalazłem trzech zawodników:

- RT809F ICSP + PEB-1 - cena około 90$
- KB9012QF+EDID eeprom USB Programmer + keyboard tester + NUVOTON NPCE288N NPCE388N adapter - cena około 90$
- SVOD + dwie płytki klawiatury + ITE - cena około 200$

I powiem szczerze nie wiem co zrobić, będzie to mój pierwszy programator tego typu, najbardziej korzystnie według mnie wygląda pozycja nr2 czyli KB9012QF, programowalny ze złącza klawiatury. Nie trzeba za dużo lutować. Co do RT809F wszystkie połączenia z KBC będziemy musieli lutować? Bo nie widziałem nigdzie adaptera pod złącze klawiatury. Czy warto dopłacać aż 50% więcej do programatora SVOD ?

Może pojawiło się coś innego wartego uwagi?

Zastanawiam się jeszcze czy warto "wbić zęby w parapet" odżałować i kupić VP990 ?

Prosił bym o waszą opinie w tym temacie, próbuje na to spojrzeć tak jakoś na "chłodno", nie chciał bym tego kupić pod wpływem emocji :)

Re: Ciężki wybór programatora KBC

Google Adsense [BOT] 25 Вересня 2016, 12:33

#2 Re: Ciężki wybór programatora KBC

WIOLAD 25 Вересня 2016, 14:13
mar244 написав:- RT809F ICSP + PEB-1 - cena około 90$
- KB9012QF+EDID eeprom USB Programmer + keyboard tester + NUVOTON NPCE288N NPCE388N adapter - cena około 90$
- SVOD + dwie płytki klawiatury + ITE - cena około 200$

Pozycja druga spełni wszystkie Twoje oczekiwania.

#3 Re: Ciężki wybór programatora KBC

czorny 25 Вересня 2016, 16:02
WIOLAD написав:Pozycja druga spełni wszystkie Twoje oczekiwania.

Potwierdzam, zakupiłem jakiś czas temu i jestem zadowolony.

Re: Ciężki wybór programatora KBC

Google Adsense [BOT] 25 Вересня 2016, 16:02
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість