Forum rules: Click here to view the forum rules
1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.
1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.
Re: Lista pobranych plików?
by Google Adsense [BOT] • 3 October 2016, 12:14
kbrygola wrote:Czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie które pliki pobierałem?Pewnie, że istnieje - już od dłuższego czasu stosowne logi zbierają stosowne informacje. Wystarczyłoby zatem dopisać kilka(dziesiąt) linijek kodu, aby zaprezentować te dane indywidualnie w Panelu Użytkownika Póki co jednak, proszę bardzo (lista obejmuje wyłącznie pliki, pobrane z działów punktowanych):
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Z uwagi na to, że pomysł Kolegi "kbrygola" jest w mojej opinii bardzo przydatny oraz z uwagi na to, że był stosunkowo prosty w realizacji od strony kodu, funkcja sprawdzania pobranych plików została właśnie wdrożona Oczywiście, funkcja obejmuje wyłącznie pliki, pobrane z działów punktowanych.
Drogowskazy:
Czyli: klikamy Punkty (1), następnie Informacja (2) i kolejno Lista pobranych plików (3) - i naszym oczom ukaże się stosowna lista:
Rzecz jasna, nazwy kolumn są przetłumaczone na pozostałe dwa, dostępne na naszym forum, języki, toteż użytkownicy z interfejsem EN czy RU będą widzieli nazwy kolumn w swoich językach.
Nadmienię tutaj, że moderatorzy oraz administratorzy nie mają możliwości podejrzenia listy pobranych plików, ponieważ od początku są wyłączeni z logowania pobrań. Użytkownicy VIP mogą sprawdzić listę pobrań, lecz wyświetlane będą tylko pozycje sprzed dnia przydzielenia ich do grupy VIP.
Proszę o przetestowanie działania funkcji oraz o zamieszczanie opinii. Wątek pozostawiam otwarty na jakiś czas. Pomysł został nagrodzony bonusem punktowym.
Drogowskazy:
Czyli: klikamy Punkty (1), następnie Informacja (2) i kolejno Lista pobranych plików (3) - i naszym oczom ukaże się stosowna lista:
Rzecz jasna, nazwy kolumn są przetłumaczone na pozostałe dwa, dostępne na naszym forum, języki, toteż użytkownicy z interfejsem EN czy RU będą widzieli nazwy kolumn w swoich językach.
Nadmienię tutaj, że moderatorzy oraz administratorzy nie mają możliwości podejrzenia listy pobranych plików, ponieważ od początku są wyłączeni z logowania pobrań. Użytkownicy VIP mogą sprawdzić listę pobrań, lecz wyświetlane będą tylko pozycje sprzed dnia przydzielenia ich do grupy VIP.
Proszę o przetestowanie działania funkcji oraz o zamieszczanie opinii. Wątek pozostawiam otwarty na jakiś czas. Pomysł został nagrodzony bonusem punktowym.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Dziękuję za nieoczekiwany bonus, z pewnością się przyda. Co do samej funkcji, choć tym razem w ograniczonym stopniu mi pomogła (za mało zanotowałem danych z płyt abym mógł opisać weryfikacje), to liczę że jeszcze nie raz z niej skorzystam. Szczególnie kiedy wsad do danej płyty jest wrzucony przez kilku forumowiczów, i po kilku dniach nie zawsze się pamięta który konkretnie plik się pobrało.
Re: Lista pobranych plików?
by Google Adsense [BOT] • 7 October 2016, 13:01