• Rejestr - plik

#1 Rejestr - plik

от BeQuiett 15 Июнь 2016, 18:13
Witam, mam pytanie czy ten plik zmieni mi parametry w rejestrze (.reg)?:

Windows Registry Editor Version 5.00

Код: Выделить всёHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNlsLanguage
"0415"=dword:l_intl.nls

Chodzi o to aby zmieniło mi w win xp z języka Angielskiego na język Polski. Może wiecie jak to inaczej napisać żeby w 100% działało? (0415 jest to język polski) Prosiłbym o pomoc ;) jakoś sie zrewanżuje :)

Re: Rejestr - plik

от Google Adsense [BOT] 15 Июнь 2016, 18:13

#2 Re: Rejestr - plik

от mrserwis 15 Июнь 2016, 19:51
Samo dodanie wpisu nic Ci nie da IMHO. Jaki service pack?

#3 Re: Rejestr - plik  [РЕШЕНО]

от Vogelek23 15 Июнь 2016, 19:55
Nie - brakuje ustawienia wartości "Default" oraz "InstallLanguage". Powinno być tak:
Код: Выделить всёWindows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language]
"0415"=dword:l_intl.nls
"0415"="l_intl.nls"
"InstallLanguage"="0415"
"Default"="0415"

Zanim jednak zastosujesz to ustawienie, musisz odinstalować SP3 (jeśli jest zainstalowany) i ściągnąć polską wersję SP3. Po zmianie w rejestrze restartujesz komputer, instalujesz SP3 w polskiej wersji i ponownie restartujesz komputer.

Miej jednakże na uwadze, że po tej zmianie niektóre programy mogą przestać działać.

#4 Re: Rejestr - plik

от BeQuiett 30 Октябрь 2016, 13:12
Dzięki kolego działa w 100% :) sorry za zapłon z odpowiedzią ale zapomniałem Ci odpisać :D do zamknięcia :)

Re: Rejestr - plik

от Google Adsense [BOT] 30 Октябрь 2016, 13:12