• Zamiennik układu MDU1511RH

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Zamiennik układu MDU1511RH

przez fifi88 28 listopada 2016, 23:40
Witam, jak w temacie szukam zamienników układu MDU1511RH

Re: Zamiennik układu MDU1511RH

przez Google Adsense [BOT] 28 listopada 2016, 23:40

#3 Re: Zamiennik układu MDU1511RH

przez fifi88 29 listopada 2016, 12:30
Czy mogę zastąpić ten mosfet mosfetem TPCA8028-H albo TPCA8030-H ewentualnie mam jeszcze AON6428

#4 Re: Zamiennik układu MDU1511RH

przez Usunięty Użytkownik 402 29 listopada 2016, 12:33
One są dwa razy słabsze i mają dwa razy większy rds.on

Zapomniałem dodać że mając pdf wszystkich tranzystorów, nie potrzeba pisać posta na forum, tylko samemu sprawdzić :oops:

#5 Re: Zamiennik układu MDU1511RH

przez fifi88 29 listopada 2016, 12:37
A ten ??? AON6428

No właśnie nie do końca wiem na jakie wartości patrzyć w pdf`ach

#6 Re: Zamiennik układu MDU1511RH

przez rager24 29 listopada 2016, 13:16
Obrazek
Musisz patrzeć na te wartości, które oznaczyłem od 1 do 4
1-2 muszą być takie same
3 musi być takie same lub większe
4 im bardziej zbliżone będą te wartości tym lepiej - mosfet które wstawiasz nie może mieć kilkukrotnie większej rezystancji od oryginalnego tak jak w tym przypadku. Rezystancja ma większe znaczenie w przypadku lini zasilania o niskim napięciu np 0.9V jak zasilanie rdzenia graficznego.

#7 Re: Zamiennik układu MDU1511RH

przez fifi88 29 listopada 2016, 20:12
Dziękuję za rozjaśnienie tematu :)

#8 Re: Zamiennik układu MDU1511RH

przez Usunięty Użytkownik 402 29 listopada 2016, 22:18
fifi88 napisał(a):A ten ??? AON6428

No właśnie nie do końca wiem na jakie wartości patrzyć w pdf`ach

Nie nadaje się, ulegnie uszkodzeniu najpewniej.
Poszukaj na kartach graficznych jak masz jakieś.

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).