• Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).

#1 Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

от mocio 29 Ноябрь 2016, 14:04
Witam posiadam ładowarkę jak w temacie, ostatnio po podłączeniu ostatnio ładowarka nie zaskoczyła i zaśmierdziało, rozebrałem ja ale nie widać nic przepalonego czy uszkodzonego. Czy może mi ktoś pomóc w zdiagnozowaniu problemu?? co sprawdzić ew. wymienić. Z góry dziękuje za pomoc, poniżej zamieszczam zdjęcia.
Изображение
Изображение

Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

от Google Adsense [BOT] 29 Ноябрь 2016, 14:04

#2 Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

от Usunięty Użytkownik 402 29 Ноябрь 2016, 23:41
Wiem że sporo za nią zapłaciłeś, ale widząc środek to wywalił bym ją przez okno.

Mam nadzieję że masz miernik, więc zacznij od sprawdzenia bezpiecznika, sprawdź też czy nie ma zwarcia na kondensatorach elektrolitycznych. Dla bezpieczeństwa je rozładuj, szczególnie sieciowy bo cię trzepnie dość mocno.

#3 Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

от mocio 30 Ноябрь 2016, 11:25
Znalazłem uszkodzony układ o oznaczeniu 393 podejrzewam, że dokładne oznaczenie LM393, zamówiłem. A z wykonaniem no masz racje nie jest najlepsze :) W którym miejscu będzie bezpiecznik w tej ładowarce??

#4 Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

от Vogelek23 30 Ноябрь 2016, 12:11
mocio писал(а):W którym miejscu będzie bezpiecznik w tej ładowarce??
Pierwsze zdjęcie, element na lewo od żółtego kondensatora blokowego X2.

#5 Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

от mocio 1 Декабрь 2016, 11:33
Układ wymieniłem ale zero reakcji, po podłączeniu, układ cały po podłączeniu nic się nie stało. Beziecznik sprawdzony wszystko ok. Co mogę jeszcze sprawdzić??

Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

от Google Adsense [BOT] 1 Декабрь 2016, 11:33
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).