• Jaka stacja BGA

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Jaka stacja BGA

JPserwis 3 Грудня 2016, 10:09
Panie i panowie doradżcie jaką stację kupić aby komfortowo pracować tylko na płytach laptopowych xboxy, ps nie wchodzą w grę.
Na oku mam 3 stacje i tylko te wchodzą raczej w gre. Ważną kwestią są fundusze jak najmniej wydane tym lepiej.
1. Sprawdzona IR PRO SC (czy jest to wystarczający sprzęt do wszystkich płyt laptopów bez fajerwerków?) podgrzewacz 265x240 cena 3700zł
1.GM390 ( większy podgrzewacz od ir pro i komputer, czy jest aż tak bardzo potrzebny?) podgrzewacz 355x240 cena 5100
2.GM490 (czy jest potrzebny aż taki duży podgrzewacz do płyt laptopowych?) podgrzewacz 375x280 cena 6100

Moje pytanie brzmi czy warto dopłacać za stacje z kompami i większymi podgrzewaczami? Interesują mnie opinie posiadaczy ir pro czy macie problemy z jakimiś płytami?

Re: Jaka stacja BGA

Google Adsense [BOT] 3 Грудня 2016, 10:09

#2 Re: Jaka stacja BGA

raddeon 3 Грудня 2016, 10:40
Witam mam stację zbudowaną na wzór IR PRO SC z "upiększeniem". Podgrzewacz musi być duży ze względu na zmniejszenie różnic naprężenia płyty, przy malutkim podczas lutowania zrobi się lejek. Nie miałem problemów podczas użytkowania, jest prosta w obsłudze a tak naprawdę najwięcej robi dobrze zbudowany profil, nie potrzebuje komputera choć program do niej z naszego forum pozwala na więcej niż producent dał. Nie lutowałem na stacji z Hot Air więc się nie wypowiem, choć czytałem gdzieś że te drugie co mają hota w podgrzewaczu lepiej się sprawują, ale profil pewnie ma tam już 3 wątki.

#3 Re: Jaka stacja BGA

mocio 3 Грудня 2016, 16:33
Witam żeby nie tworzyć nowego tematu. Czy stacja LY IR PRO SC v2 wystarczy mi do większości bga płyty główne ew. xbox?

#4 Re: Jaka stacja BGA

JPserwis 14 Грудня 2016, 20:50
Zakupiłem stacje gm490 prawdziwy kombajn.

Re: Jaka stacja BGA

Google Adsense [BOT] 14 Грудня 2016, 20:50

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей