• Błąd w punktacji (brak ostrzeżenia o odjeciu punktów )

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Błąd w punktacji (brak ostrzeżenia o odjeciu punktów )

by JPserwis 26 December 2016, 14:41
Dziś przy przypadkowym kliknięciu w pobierany plik zostały odjęte punkty bez informacji w systemie android. W systemie Windows 8 na laptopie jest te ostrzeżenie. Zrobiłem próbę pobrania pliku stąd schemat-lenovo-g400-g500-compal-la-9632p-viwgp-14-viwgr-15-t33621.html i również odjęło mi punkty bez potwierdzenia. Dział schematy laptopów

Re: Błąd w punktacji (brak ostrzeżenia o odjeciu punktów )

by Google Adsense [BOT] 26 December 2016, 14:41

#2 Re: Błąd w punktacji (brak ostrzeżenia o odjeciu punktów )  [SOLVED]

by Vogelek23 26 February 2017, 00:56
Błąd potwierdzony i naprawiony. Dziękuję autorowi za wskazanie problemu, nagradzając bonusem punktowym.

Przyczyna problemu: Podczas pobierania plików w systemach mobilnych (android, iOS i pochodne), które automatycznie korzystają ze skórki mobilnej, brak ostrzeżenia o odjęciu punktów spowodowany był brakiem w adresie URL pobieranego pliku jednego z parametrów, odpowiadającego za wyświetlanie ostrzeżenia w działach punktowanych. Ten parametr występuje w desktopowym stylu forum.

Rozwiązanie: Dodałem parametr, odpowiadający za wyświetlanie ostrzeżenia w działach punktowanych, do adresu URL pobieranego pliku dla stylu mobilnego.

Czynności dodatkowe: Naprawiłem działanie oraz poprawiłem czytelność i układ niektórych podstron dla stylu mobilnego (m.in. Punkty, Donacja, Doładowanie Punktów).

Re: Błąd w punktacji (brak ostrzeżenia o odjeciu punktów )  [SOLVED]

by Google Adsense [BOT] 26 February 2017, 00:56