• Powiadomienia o odpowiedzi

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Powiadomienia o odpowiedzi

by Usunięty Użytkownik 402 25 January 2011, 21:02
Zauważyłem że jest nawet kilkuminutowe opóźnienie zanim dostanę maila o pojawieniu się nowej wypowiedzi w jakimś wątku. Z innych for powiadamiania przychodzą natychmiast po pojawieniu się odpowiedzi w danym temacie.

Re: Powiadomienia o odpowiedzi

by Google Adsense [BOT] 25 January 2011, 21:02

#2 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

by Vogelek23 26 January 2011, 00:25
Zgadza się - ja też to zauważyłem. Jutro będę sprawdzał logi serwera (przysłali dopiero po trzech dniach), tu szybciej znajdę przyczynę.

#3 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

by opelr 27 January 2011, 20:19
Jeśli można to sprawdzić, bo ja mam inny kłopot, mnie w ogóle nie pojawiają się informacje o odpowiedzi na email.

#4 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

by willyvmm 27 January 2011, 21:35
Lag może być spowodowany konfiguracją servera poczty PRZYCHODZĄCEJ na serwerze odbiorcy. Tzw GreyList.

#5 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

by Usunięty Użytkownik 402 27 January 2011, 21:49
U mnie z każdego innego forum przychodzi powiadomienie natychmiast.

#6 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

by Vogelek23 27 January 2011, 22:47
opelr - w Twoim przypadku miałeś źle ustawione parametry w Panelu Użytkownika - informowanie o odpowiedziach było wyłączone. Zmieniłem Ci już to ustawienie.

Póki co analizuję logi. Odstępy czasu od napisania odpowiedzi do wysłania maila z powiadomieniem są rzędu 5-8 minut. A powinny być nie większe, niż 10-20 sekund, przynajmniej jeśli chodzi o komercyjne konta pocztowe.

#7 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

by Usunięty Użytkownik 402 4 February 2011, 23:58
4 lutego 2011 22:49

Zanotowałem w godzinach wieczornych iż opóźnienie wyniosło równo 20 minut.

#8 Re: Powiadomienia o odpowiedzi  [SOLVED]

by Vogelek23 2 March 2011, 01:55
Problem z opóźnieniem został rozwiązany.
Proszę porównać czas napisania tego posta z czasem doręczenia powiadomienia na e-mail.