• Prywatne wiadomości - brak treści.

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Prywatne wiadomości - brak treści.

by amorphe 20 February 2017, 17:44
Przy czyszczeniu swojej skrzynki zauważyłem, że nie wyświetla mi zawartości niektórych wiadomości.
Dokładnie chodzi o wiadomości otrzymane z naszego angielsko i rosyjskojęzycznego forum - aby to zobrazować, zamieściłem zrzut ekranu:

Image

Machnąłbym na to ręką, ale czasami pozwala mi to szybko znaleźć zakończony temat w którym odpowiadałem.

Re: Prywatne wiadomości - brak treści.

by Google Adsense [BOT] 20 February 2017, 17:44

#2 Re: Prywatne wiadomości - brak treści.

by Vogelek23 21 February 2017, 00:13
Wygląda na to, że nie ma tłumaczenia rosyjskiego dla stringu, wysyłanego standardowo do użytkownika, który otrzymał "Pomógł" (od użytkownika z ustawionym językiem rosyjskim). Myślałem, że to przypadek, bo ostatnio też odebrałem taką wiadomość, ale widzę, że nie tylko ja doświadczyłem tego problemu. Czy możesz podać mi UID tej prywatnej wiadomości? Znajdziesz go w pasku adresu po wejściu do tej PW. Przykład: ucp.php?i=pm&mode=view&f=0&p=48480 -> tutaj UID to 48480. Jeśli masz inne PW z tym samym problemem, podaj mi także ich UID.

#3 Re: Prywatne wiadomości - brak treści.

by amorphe 21 February 2017, 07:06
Jak pisałem problem dotyczy obu for obcojęzycznych - zarówno anglojęzyczne jak i rosyjskojęzyczne.
Mam trzy ID : 47648, 43574, 40535

#4 Re: Prywatne wiadomości - brak treści.  [SOLVED]

by Vogelek23 26 February 2017, 00:01
Problem rozwiązany. Dziękuję autorowi za wskazanie problemu oraz UID prywatnych wiadomości - to pozwoliło szybko "namierzyć" jego przyczynę.

Przyczyna problemu: Podczas dodawania punktu "Pomógł" przez użytkownika z językiem forum ustawionym na EN lub RU (ale wyłącznie wtedy, gdy użytkownik NIE WPISAŁ powodu przyznania punktu "Pomógł" a jednocześnie zaznaczył opcję powiadomienia obdarowanego o otrzymaniu punktu "Pomógł"), z plików językowych obu tych języków wysyłany był argument, którego skrypt nie uwzględniał dla takiego przypadku: powód przyznania punktu "Pomógł". To skutkowało tym, że składnia wiadomości PW była nieprawidłowo parsowana przez skrypt i w rezultacie do odbiorcy powiadomienia trafiała pusta wiadomość.

Rozwiązanie: Usunąłem argument %sREASON%s z plików językowych EN oraz RU dla przypadku, gdy użytkownik podczas przyznawania punktu "Pomógł" nie wpisał powodu jego przyznania, równocześnie zaznaczając, aby obdarowany otrzymał powiadomienie o otrzymaniu punktu "Pomógł".

Czynności dodatkowe: Zmodyfikowałem i ujednoliciłem treści powiadomień dla wszystkich języków - od teraz będą one informowały, że otrzymane przez osobę nagrodzoną powiadomienie PW jest generowane automatycznie przez skrypt.

Re: Prywatne wiadomości - brak treści.  [SOLVED]

by Google Adsense [BOT] 26 February 2017, 00:01