Forum rules: Click here to view the forum rules
1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.
1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.
Re: Wykupienie punktów i donacja
by Google Adsense [BOT] • 4 March 2017, 16:56
rubin714p wrote:Wymagają tam podania numeru karty kredytowej.Nie mam karty kredytowej tylko do bankomatu.Działa także normalna karta płatnicza (bankomatowa) - sam dodawałem takie wielokrotnie do kont PayPal. Taką samą kartą możesz dokonać płatności przez PayPal nawet bez rejestracji konta, czyli jako Gość.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
rubin714p wrote:Ja zrezygnowałem jak doszedłem do tego,że trzeba podać nr.karty .A jak chcesz dokonywać płatności kartą w internecie bez podania jej numeru? Ponadto, dane karty (jej numer, data ważności czy kod CVC/CVV) to jest to samo, co odczytanie chipu (paska) przez terminal w sklepie i wprowadzenie PINu - z tym, że tutaj nie masz terminala, więc autoryzujesz się numerem karty i jej datą ważności a zamiast PINu podajesz CVC/CVV. Jeśli nie udostępniam innych kanałów płatności a Ty nie chcesz (lub nie rozumiesz, jak) korzystać z danej technologii, to nic Ci na to nie poradzę. Aktywne konta na PayPal mają miliony ludzi na całym świecie, a na takim eBay'u jest to bardzo często JEDYNA opcja płatności za towar.
rubin714p wrote:"Możesz zrobić przelew błyskawiczny na PayPal z konta bankowego" jak to zrobić?Musisz zarejestrować konto w PayPal, aby móc korzystać z błyskawicznych przelewów.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Kupuję bardzo często przez internet ale nigdzie nie wymagają nr.karty .Robię przelew na dane konto i tyle.Bo mieszkasz w Polsce, a tu jest inaczej, niż w takich np. USA, gdzie w zasadzie nikt nie płaci za zakupy w internecie przelewem na konto. Na razie nie udostępniam innych kanałów płatności, natomiast szykuję się powoli do wdrożenia DotPay (i może od razu SMS Premium), zatem polecam uzbroić się w tzw. cierpliwość.
Tu? Ja myślałem ,że Pruszków jest w Polsce bo tak kolega ma podane:) .Nie ważne. Poczekam na inne możliwości .Po prostu chciałem wykupić punkty w celu pobrania jakiegoś BV w celach edukacyjnych obsługi programu itp. Jak to mówią na naukę nigdy nie jest za pózno. Więc szkoda ciągnąć temat.P.s. Myślę ,że sms nie jest złym pomysłem.Dziękuję za odpowiedzi.
rubin714p wrote:Tu? Ja myślałem ,że Pruszków jest w PolsceNo a gdzie ma być, na Madagaskarze? Mieszkasz w Polsce, a TU (czyli właśnie w Polsce) jest inaczej, niż w takich np. USA - czy teraz będzie w porządku (pytanie retoryczne)?
rubin714p wrote:Po prostu chciałem wykupić punkty w celu pobrania jakiegoś BV w celach edukacyjnych obsługi programu itp.Ale przecież do nauki masz DARMOWY dział pobierań, gdzie znajdziesz nie tylko schematy, ale także pliki Boardview, zdjęcia płyt w HD i parę innych, ciekawych rzeczy: darmowe-schematy-laptopow-f291.html
rubin714p wrote:"Możesz zrobić przelew błyskawiczny na PayPal z konta bankowego" jak to zrobić? Ja zrezygnowałem jak doszedłem do tego,że trzeba podać nr.karty . Jak rejestrowałem się na PayPal .
Mogę Ci podpowiedzieć tylko, że banki (przynajmniej mój) mają w swojej ofercie wirtualne karty kredytowe. Działa ona tak jak karta kredytowa, z tą różnicą, że nie masz jej fizycznie, a służy tylko do płatności internetowych. Możesz nią płacić jak kartą jednak tylko do wysokości salda na niej (jest to karta tzw. przedpłacona), co zabezpiecza przed wyłudzeniem z niej środków.
Wpłacasz na nią środki na pokrycie danej transakcji internetowej.
Re: Wykupienie punktów i donacja
by Google Adsense [BOT] • 8 March 2017, 09:48