Czy ktoś może mi opisać jak to ma działać?
W pdf http://www.ti.com/lit/ds/symlink/bq24725a.pdf mam opisane, że aby dostać ACOK lub ACDRV musze mieć VCC>UVLO, VCC >275mV+SRN i ACDET w zakresie 2.4V i 3.15V
U mnie jest
VCC 19.79V
SRN 1.022V
ACDET 2.726V
Zasilacz podaje 20V.
Na chłopski rozum powinienem dostać ACDRV lub ACOK a umnie go nie ma i otwiera ACFET i RBFET.
w 8.4.3 System Power Selection
jest mowa o blokadzie jeśli między bramą i źródłem nie pojawi się 5.9V przez 7 prób w ciągu 90s. Sprawdzałem przebieg i nie widzę ani jednej próby, nic się nie zmienia na ACDRV i ACOK.
----
Po wylutowaniu ACFET i RBFET, próbuje włączyć ACDRV i po 7 próbach blokuje się
Dostaję taki przebieg
Po wlutowaniu(sprawny) ACFET na ACDRV pojwia się tylko pierwsza szpilka.
Po dołożeniu sprawnego RBFET(stary był uszkodzony), wykres jest płaski, żadnej zmiany.
W pdf http://www.ti.com/lit/ds/symlink/bq24725a.pdf mam opisane, że aby dostać ACOK lub ACDRV musze mieć VCC>UVLO, VCC >275mV+SRN i ACDET w zakresie 2.4V i 3.15V
U mnie jest
VCC 19.79V
SRN 1.022V
ACDET 2.726V
Zasilacz podaje 20V.
Na chłopski rozum powinienem dostać ACDRV lub ACOK a umnie go nie ma i otwiera ACFET i RBFET.
w 8.4.3 System Power Selection
jest mowa o blokadzie jeśli między bramą i źródłem nie pojawi się 5.9V przez 7 prób w ciągu 90s. Sprawdzałem przebieg i nie widzę ani jednej próby, nic się nie zmienia na ACDRV i ACOK.
The gate drive voltage on ACFET and RBFET is VCMSRC + 6V. If the ACFET/RBFET have been turned on for
20ms, and the voltage across gate and source is still less than 5.9V, ACFET and RBFET will be turned off. After
1.3s delay, it resumes turning on ACFET and RBFET. If such a failure is detected seven times within 90
seconds, ACFET/RBFET will be latched off and an adapter removal and system shut down is required to force
ACDET < 0.6V to reset the IC.
----
Po wylutowaniu ACFET i RBFET, próbuje włączyć ACDRV i po 7 próbach blokuje się
Dostaję taki przebieg
Po wlutowaniu(sprawny) ACFET na ACDRV pojwia się tylko pierwsza szpilka.
Po dołożeniu sprawnego RBFET(stary był uszkodzony), wykres jest płaski, żadnej zmiany.