• SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. Тема должна иметь полное обозначение носителя данных и краткое описание неисправности.
  2. Сообщение темы должно содержать расширенное описание неисправности, что было проверено, выводы и вопрос.
  3. Не допускаем прикреплять вложения в виде полных инструкций/схем (или ссылки для них на другие сайты. Вы можете разместить только небольшую часть инструкции/схемы, что упростит диагностику/ремонт для автора темы. Вы не можете дать более одной полной страницы инструкции/схемы на одну тему.
  4. Невозможно создать тему, в которой вы описываете неисправность более чем одного носителя данных. Вы должны создавать отдельные темы для каждого носителя данных.
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).

#1 SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

от danao77 4 Июнь 2017, 13:23
Witam. Pendrive martwy. W pendrive NAND flash SDTNSGAMA 016G i kontroler 20-82-00388-a0. Nie wiem który z programatorów poradzi sobie z odczytem z uwagi na brak pdf-u i który program poradzi sobie z poskładaniem danych w całość.
Zmieniałem kontroler z takiego samego pendrive jednak, po zaaplikowaniu w USB mignie dioda i nie jest w ogóle widoczny w żadnym systemie win7, czy ubuntu. Bałem się o uszkodzenie danych we flashu, więc przełożyłem ponownie sprawny kontroler do uszkodzonego SDTNSGAMA 016G. Bez zmian, martwy. Sprawny pendrive po złożeniu działa poprawnie. W martwym odpiąłem zasilanie kontrolera i podłączyłem do usb. Wypiąłem z usb i ponownie podpiąłem zasilanie kontrolera. Ponowne wpięcie w usb powoduje zachowanie jak na kontrolerze ze sprawnego sandiska, czyli króciutko mignie dioda i pozostaje nadal martwy.
Proszę wszystkich o wszelkie możliwe sugestie, za które z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam Danao77.

Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

от Google Adsense [BOT] 4 Июнь 2017, 13:23

#2 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

от arvika 4 Июнь 2017, 21:15
Jak dane ważne to nie kombinuje więcej bo w końcu tych danych się pozbędziesz. Trzeba odczytać moduł pamięci i poskładać dane w całość emulując wirtualny kontroler. Jesteś pewien że chodzi o 20-82-00388-a0, a nie o 20-82-00308-a0?

#3 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

от danao77 5 Июнь 2017, 09:48
Witam, oczywiście kombinacji już żadnych... W 100% kontroler to 20-82-00388-a0. Załączam fotki dla potwierdzenia.
Fotki można dla czytelności sporo powiększyć.
Pozdrawiam.

Необходимо авторизоваться для просмотра вложений в этом сообщении.

#4 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

от arvika 5 Июнь 2017, 12:06
To jest nowy kontroler. Natomiast procedura jest taka sama. Trzeba zgrać pamięć i poskładać to w całość.

#5 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

от danao77 5 Июнь 2017, 12:13
A czy programator NAND Lite odczyta sprawnie zawartość SDTNSGAMA 016G? No i nie wiem gdzie i za ile dostane symulator kontrolera do poskładania danych.

#6 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

от arvika 5 Июнь 2017, 12:15
Ten czytnik to jakis tam koszt. Do tego musiałbyś wydać jakies 15-30 tyś na program do składania danych + szkolenie + czas. Wydaje mi się że taniej będzie Ci zlecić to komuś ;)

#7 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

от danao77 5 Июнь 2017, 12:20
OK, dziękuję.
Proszę odczytać PW.
Pozdrawiam.

Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

от Google Adsense [BOT] 5 Июнь 2017, 12:20
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).