Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
- Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
- Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
- Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
- Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Re: Acer Aspire 5830 P5LJ0 -urwany zawias
Google Adsense [BOT] • 3 Червня 2017, 17:39
Klejenie tego nic Ci nie da. Puści szczególnie, że klient obchodzi się z nim dość brutalnie (chyba, że napakujesz tam 5kb kleju z czym się spotkałem, a widziałem też matoła co zapakował tam silikonu ). Ja w takich przypadkach rozwiercam obudowę matrycy w miejscu śrub, wycinam blaszkę, która służy jako podkładka dla wszystkich śrub (ważne, aby nie była mniejsza niż powierzchnia zawiasu z jaką zawias styka się z obudową), umieszczam ją od zewnątrz obudowy i skręcam to wszystko razem. Łby śrub (najlepiej jakby były możliwie płaskie) umieszczam od zewnętrznej strony obudowy. Z tego co zauważyłem na zdjęciu to jesteś w całkiem niezłej sytuacji bo - jeśli się nie mylę - nie będziesz musiał dawać nakrętek tylko wystarczy przykręcić śruby bezpośrednio do zawiasu. Oczywiście, żeby to elegancko wyglądało to potrzeba trochę precyzyjnej ślusarskiej roboty i od zewnątrz należy to pomalować lakierem w odpowiednim kolorze. W moich przypadkach efekt był całkiem niezły co potwierdzili klienci.
Powtarzam, klejenie to tylko niepotrzebne babranie się.
Powtarzam, klejenie to tylko niepotrzebne babranie się.
Estetyka przy skręcaniu śrubami nie wszystkich zadowala - to już kwestia gustu. Nie każdy klient to zaakceptuje. Lepiej zapytać zanim się rozwierci .
Do klejenia aluminium i stali (zawias i klapa) mogę polecić Loctite 3090 + Loctite SF7061 (zmywacz). Klapa i zawias w miejscu klejenia szlifowałem miniszifierką - rysy - aby powiększyć powierzchnię klejenia. Potem ścisk stolarski aż do pełnego związania kleju.
Do klejenia aluminium i stali (zawias i klapa) mogę polecić Loctite 3090 + Loctite SF7061 (zmywacz). Klapa i zawias w miejscu klejenia szlifowałem miniszifierką - rysy - aby powiększyć powierzchnię klejenia. Potem ścisk stolarski aż do pełnego związania kleju.
Re: Acer Aspire 5830 P5LJ0 -urwany zawias
Google Adsense [BOT] • 6 Червня 2017, 17:09
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.