• Zasilacz usb typ c

#1 Zasilacz usb typ c

от sirSTARy 20 Июнь 2017, 12:12
Potrzebuje zasilacz USB typu C 15V (oryginalne oznaczenie HP: HP 45W USB Type-C AC Adapter V5Y26AA). Ciężko gdziekolwiek kupić taki zasilacz, więc zmuszony jestem jakoś sobie radzić. Niestety sprzęt (laptop) który ma na nim pracować jest dosyć drogi więc chciałbym upewnić się do których pinów we wtyczce USB typu C podłączyć 15V zasilania?

Re: Zasilacz usb typ c

от Google Adsense [BOT] 20 Июнь 2017, 12:12

#3 Re: Zasilacz usb typ c  [РЕШЕНО]

от Vogelek23 21 Июнь 2017, 10:00
W linkowanym wyżej temacie znajdziesz pinout wtyczki (drugi obrazek od dołu). Napięcie zasilania (plus) jest podawane na piny, oznaczone jako VBUS. Podłączenia masy chyba nie trzeba wyjaśniać?

#4 Re: Zasilacz usb typ c

от sirSTARy 21 Июнь 2017, 10:46
Wszystko jest jasne. Obawiałem się tylko detekcji napięcia, bo producenci podają w spec. zasilaczy np.: 5V/9V/15V i po prostu sądziłem (choć ze schematów to nie wynika), że mogą te trzy różne napięcia być obecne na raz w złączu.
Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Re: Zasilacz usb typ c

от Google Adsense [BOT] 21 Июнь 2017, 10:46