• Klawiatura do laptopa MSI MS-16Y1

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Klawiatura do laptopa MSI MS-16Y1

przez maciek1221 27 czerwca 2017, 09:25
Witam,
mam laptopa takiego jak w temacie i należy wymienić nim klawiaturę. Niestety obecnie nie znalazłem takiej klawiatury dostępnej, jest inna klawiatura opisywana jako do tego modelu laptopa, ale widać inne funkcje nadrukowane na klawiszach funkcyjnych. Zastanawiam się, czy te klawiatury są zamienne? Może ktoś się orientuję?
Posiadam taką klawiaturę:
Obrazek

A taka jest dostępna:
Obrazek

Pozdrawiam

Re: Klawiatura do laptopa MSI MS-16Y1

przez Google Adsense [BOT] 27 czerwca 2017, 09:25

#2 Re: Klawiatura do laptopa MSI MS-16Y1  [ROZWIĄZANY]

przez Lesio23 27 czerwca 2017, 10:14
Tak, można zamienić, te klawiatury z innym ułożeniem klawiszy funkcyjnych są zamiennikami. Klawiatura z takim samym ułożeniem kosztuje ok 180zł.

#3 Re: Klawiatura do laptopa MSI MS-16Y1

przez maciek1221 27 czerwca 2017, 10:33
Dzięki Lesio23, dostałem od laptopshop zdjęcie z wymiarami i wymiary się zgadzają, martwiły mnie jedynie główne klawisze w klawiaturze.
Po zamówieniu i sprawdzeniu kompatybilności dam pomógł.
Pozdrawiam

Witam,
klawiatura została wymieniona i działa poprawnie, pasuje do tego laptopa bez żadnych przeróbek. Klawisze funkcyjne działają tak jak na starej klawiaturze wiec trzeba pamiętać który funkcyjny za co odpowiadał.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Re: Klawiatura do laptopa MSI MS-16Y1

przez Google Adsense [BOT] 27 czerwca 2017, 10:33