• Historia pobranych plików

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

Lokacja linków do informacji o pobranych plikach i wyciągu z konta punktowego

0
No votes
7
100%
0
No votes

#1 Historia pobranych plików

by perpuchaty 4 July 2017, 23:28
Witam.

Nie mogę się doszukać, czy istnieje gdzieś strona z historią pobranych przeze mnie plików?

Wiem, że klikając na "Kto pobrał" mogę się doszukać czy owy plik pobrałem czy nie, ale z czasem człowiek zapomina co pościągał ;)

Re: Historia pobranych plików

by Google Adsense [BOT] 4 July 2017, 23:28

#2 Re: Historia pobranych plików

by Lesio23 5 July 2017, 17:18
Witam, wchodzisz w punkty-->informacje-->lista pobranych plików.

#3 Re: Historia pobranych plików

by perpuchaty 5 July 2017, 21:26
Wczoraj tam grzebałem i miałem jakieś zaćmienie przed oczami. Nie widziałem tego :)

Dzięki

#4 Re: Historia pobranych plików

by Vogelek23 5 July 2017, 22:51
Przy okazji Twojego "zaćmienia" - czy nie sądzicie, że lepiej by było, aby te opcje (sprawdzenie salda konta i pobranych plików) znalazły się w lewym menu (tam, gdzie jest Informacja)? Otwieram niniejszym ankietę, aby decyzję podjęli sami użytkownicy. Osobiście właśnie tam widzę te opcje, żeby nie trzeba było za dużo klikać.

#5 Re: Historia pobranych plików

by Lesio23 6 July 2017, 10:43
Ja jestem za. Klikanie tyle razy zwłaszcza na telefonie/tabkecie jest dość niewygodne.

#6 Re: Historia pobranych plików

by perpuchaty 6 July 2017, 21:37
Oczywiście, że jest to lepsze rozwiązanie.

Dodatkowo, sugerował bym, zmianę wyświetlania już na stronie pobranych plików. ID postu i tematu są kompletnie nie czytelne. IMO zamiast tego lepszym była by nazwa tematu oraz nazwa pliku.

#7 Re: Historia pobranych plików

by Vogelek23 7 July 2017, 01:08
perpuchaty wrote:Dodatkowo, sugerował bym, zmianę wyświetlania już na stronie pobranych plików. ID postu i tematu są kompletnie nie czytelne. IMO zamiast tego lepszym była by nazwa tematu oraz nazwa pliku.
Problem polega na tym, że to ma być proste zestawienie "do wglądu", a nie informacje, rozsiane po całym ekranie - ID postu/wątku jest jednocześnie linkiem do niego, więc można sprawdzić dość szybko, który plik został pobrany. Zobaczę jednak, czy można to zrobić inaczej i dam do ewentualnej oceny.

#8 Re: Historia pobranych plików  [SOLVED]

by Vogelek23 6 August 2017, 22:33
Dokonałem zmian, o których wspomniałem wcześniej - przeniosłem linki do opcji sprawdzenia salda konta i pobranych plików do głównego menu Punktów, a także zamieniłem ID wątku na jego tytuł. W przypadku, gdy wątek o podanym w logu ID nie istnieje (może się tak zdarzyć na przykład wtedy, gdy post z plikiem, który pobraliśmy, został przeniesiony do innego wątku a oryginalny wątek został usunięty), wyświetla się napis "Wątek o takim ID nie istnieje". Proszę o sprawdzenie oraz komentarze. Jeśli zmiany przypadną Wam do gustu, wtedy zamknę ten wątek.

#9 Re: Historia pobranych plików

by perpuchaty 9 August 2017, 22:59
Według mnie jest dużo przejrzyściej niż było poprzednio. Podoba mi się.

Re: Historia pobranych plików

by Google Adsense [BOT] 9 August 2017, 22:59