• Problem z kartą microsd

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. Тема должна иметь полное обозначение носителя данных и краткое описание неисправности.
  2. Сообщение темы должно содержать расширенное описание неисправности, что было проверено, выводы и вопрос.
  3. Не допускаем прикреплять вложения в виде полных инструкций/схем (или ссылки для них на другие сайты. Вы можете разместить только небольшую часть инструкции/схемы, что упростит диагностику/ремонт для автора темы. Вы не можете дать более одной полной страницы инструкции/схемы на одну тему.
  4. Невозможно создать тему, в которой вы описываете неисправность более чем одного носителя данных. Вы должны создавать отдельные темы для каждого носителя данных.

#1 Problem z kartą microsd

от rubin714p 12 Июль 2017, 16:22
Witam. Znajomy dał mi kartę pamięci microsd. Na karcie jedyne co pisze to HC 64 GB. Chciał aby skopiować mu zdjęcia ze starej Nokii na tę kartę .Ale jest problem . Formatuję ją minitool partition na NTFS. Próbuję otworzyć pod Windows Xp i komunikat aby sformatować kartę .Więc próbuję formatować ale jest tylko wybór xeFAT. Dałem mu swoją kartę 2GB u mnie działała a on twierdzi ,że u niego nie działa ani telefonie ani w tablecie.

Re: Problem z kartą microsd

от Google Adsense [BOT] 12 Июль 2017, 16:22

#2 Re: Problem z kartą microsd  [РЕШЕНО]

от johannowak 14 Июль 2017, 00:47
Sprawdź w specyfikacji sprzętu, czy obsługuje karty sdhc 64 GB. Również sprawdź, czy czytnik w twoim urządzeniu obsługuje tak dużą kartę. Trzeba sprawdzić tę kartę na nowszym sprzęcie pod Win7 lub linuksem czy nie jest fake (oszukana), zapisując i odczytując całą powierzchnie. Z kolei karta 2 GB może nie być widoczna w urządzeniu typu smartfon, tablet, zanim zostanie sformatowana w tym urządzeniu i przypisana do niego. Weź też poprawkę na błąd styku w gnieździe czytnika, co bywa częstą przyczyną padania kart sdhc, ale zwykle wstają po sformatowaniu pod Windows 7,8,10. Pozdrawiam.

#3 Re: Problem z kartą microsd

от rubin714p 17 Июль 2017, 18:18
Gość narobił szumu. Włożył jakąś inną uszkodzoną kartę a nie te 2GB ode mnie. Przyjechał szuka karty w portfelu a tam kilka kart i nie wie która ode mnie. Znalazł i okazuje się ,że jest dobra.

Re: Problem z kartą microsd

от Google Adsense [BOT] 17 Июль 2017, 18:18