• Pomoc w wyborze stacji lutowniczej.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Pomoc w wyborze stacji lutowniczej.

lukaszd2007 26 Серпня 2017, 19:40
Witam.

Szukam podpowiedzi co do zakupu stacji lutowniczej hot air + kolba. Mój budżet to 1000-1500PLN
Parę razy używałem Ayoue 2702+, czy to będzie dobry wybór w tym przedziale, czy raczej coś innego?

Używana będzie głównie do wymiany portów ładowania w telefonach, tabletach oraz laptopach.

Re: Pomoc w wyborze stacji lutowniczej.

Google Adsense [BOT] 26 Серпня 2017, 19:40

#2 Re: Pomoc w wyborze stacji lutowniczej.

dominik555 27 Серпня 2017, 13:58
Według mnie dobry stosunek jakości co do ceny oferuje marka Quick. Używam od ponad dwóch lat intensywnie hota 861DW i lutownicy 202D. Nigdy ten sprzęt mnie nie zawiódł. W przypadku poważniejszej usterki bez wahania kupiłbym jeszcze raz. Trochę przekroczy to Twój budżet, ale warto się zastanowić.

Edit:
Sprawdziłem ceny i widzę że mimo upływu lat HA nadal trzyma cenę, a grotówka nawet podrożała. Świadczy to pewnie o tym, że sprzęt jest wykonany na bardzo wysokim poziomie.

#3 Re: Pomoc w wyborze stacji lutowniczej.

lukaszd2007 27 Серпня 2017, 20:11
Dzięki, za pomoc zgadzało by się to z tym co można znaleźć w necie. Chyba się zdecyduję. Mam tylko pytanie, bo chyba będę zamawiał z tego sklepu poniżej czy ten 861DA-ESD to będzie mniej więcej to samo co 861DS?

http://www.pmtech.co.uk/quick-202d-esd- ... ation.html
http://www.pmtech.co.uk/desoldering-too ... -free.html

#4 Re: Pomoc w wyborze stacji lutowniczej.

dominik555 27 Серпня 2017, 23:21
Szczerze nie wiem czym to się różni. Najlepiej zapytać sprzedawcy. Ja gdy zamawiałem swój HA chciałem 861DS, wtedy nie było i dostałem 861DW.

#5 Re: Pomoc w wyborze stacji lutowniczej.

RafalB 28 Серпня 2017, 07:11
lukaszd2007 написав:czy ten 861DA-ESD to będzie mniej więcej to samo co 861DS?

Wersja DA ma wyższy przepływ powietrza 200L vs. 120L

Re: Pomoc w wyborze stacji lutowniczej.

Google Adsense [BOT] 28 Серпня 2017, 07:11
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей