• Która płyta lepsza

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Która płyta lepsza

przez rubin714p 29 marca 2017, 15:10
Witam. Mam pytanie. Która z tych płyt jest lepsza Asrock N68-S czy Gigabyte GA-M61SME-S2 REV.2.0?

Re: Która płyta lepsza

przez Google Adsense [BOT] 29 marca 2017, 15:10

#2 Re: Która płyta lepsza

przez ARSiq 29 marca 2017, 15:26
i dont like Asrock. Mine burned after 8 monts, so i would buy Gigabyte.

#3 Re: Która płyta lepsza

przez Lesio23 29 marca 2017, 19:34
Asrock obsługuje procesory do s. AM3, a Gigabyte tylko do AM2. Asrock obsługuje pamięci 1066MHz, a gigabyte 800MHz - chociaż tutaj raczej nie będzie odczuwalnej różnicy.

Składam zestawy na Asrock i Gigabyte także uważam że to jednak ta sama klasa.

#4 Re: Która płyta lepsza

przez rubin714p 30 marca 2017, 05:50
Pytam ponieważ w swoim komputerze mam Asrock. A dostałem Gigabyte za darmo ze spuchniętymi kondensatorami. Wymieniłem na nowe, płyta wstaje. I myślałem czy zamienić ją z tym Asrockiem w swoim kompie.Ale ma ubogo SATA :) . Wrzucę do szafki i niech sobie leżakuje.Dziękuję za odpowiedzi.

#5 Re: Która płyta lepsza

przez sslaaweek 23 września 2017, 21:45
Ja wziął bym Asrock. Chodzi przede wszystkim o serwis. Z tego co pamiętam Asrock nie serwisuje plyt w Polsce dlatego bardzo często wymienia na Nowe. Podpytaj sprzedawcy o to.

Re: Która płyta lepsza

przez Google Adsense [BOT] 23 września 2017, 21:45
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).