• Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Zusto 27 Жовтня 2017, 12:44
Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1 dostępnego w naszym kraju bądź używaną matrycę

Re: Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Google Adsense [BOT] 27 Жовтня 2017, 12:44

#2 Re: Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Usunięty Użytkownik 402 29 Жовтня 2017, 23:00
Przełóż samo szkło z matrycy z podświetleniem ccfl. Wystarczy poszukać co jest dostępne w tym rozmiarze i wówczas porównać PDF. Rozmiar i umiejscowienie gniazda i rodzaj złącza, rozdzielczość...

#3 Re: Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Zusto 2 Листопада 2017, 16:20
No w sumie można ale nie wiem czy ta matryca jest dotykowa oraz właśnie nie znalazłem zgodnej innej, chodzi mi o szkło, by sygnały na złączu były te same. Problemem nie będzie przekładka, ponieważ często rozbieram matrycę nawet w dużych TV, naprawa podświetlenia a matryca pochodzi od komputerka Lenovo wszystko w 1 czyli cały PC w obudowie ekranu.

#4 Re: Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Usunięty Użytkownik 402 2 Листопада 2017, 18:26
Sama matryca nie jest dotykowa, ma tylko złącze LVDS (2 ch, 8-bit) , 30 pin.

#5 Re: Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Zusto 3 Листопада 2017, 00:33
No to Ciebie zmartwię bo według specyfikacji komputera jest dotykowa a na dodatek złącze jest 40 pin i najgorsze jest to że właśnie o tym symbolu są matrycę 30 pin. Komputer to Lenovo C40-05

#6 Re: Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Usunięty Użytkownik 402 3 Листопада 2017, 09:35
No to ja ciebie zmartwię, bo żadna matryca nie jest dotykowa. Może jedynie mieć nakładkę dotykową naklejoną- najczęściej jak w tabletach i telefonach. Wówczas taka matryca oprócz złącza lvds czy edp czy innego ma również złącze lub moduł ze złączem do sterowania panelem dotykowym. Jeżeli twoja matryca nie ma drugiego złącza lub nie ma osobnej szyby w obudowie to niestety ktoś dokonał podmianki, a obecna matryca jest na sztukę wstawiona.

#7 Re: Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Zusto 3 Листопада 2017, 13:13
Mój błąd przyznaję popatrzyłem na matrycę obok i ta ma rzeczywiście 30 pin, właśnie rozbieram i spróbuję przełożyć inną. Po założeniu innej czarny pas, widocznie inne rozmieszczenie sygnałów, niestety nie mam innej matrycy na podstawkę, ale poszukam w pdf

Re: Szukam zamiennika matrycy M215HTN01.1

Google Adsense [BOT] 3 Листопада 2017, 13:13
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей