• APL5317 czym zastąpić..

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 APL5317 czym zastąpić..

inv4der 2 Листопада 2017, 17:25
Na płycie HP LA-4951P mam uszkodzony PU303 APL5317 robi z 5V ->3.3V (+3VEXTLP) gdzie mogę znaleźć podobny układ na płytach lub zastosować podobny?

Re: APL5317 czym zastąpić..

Google Adsense [BOT] 2 Листопада 2017, 17:25

#2 Re: APL5317 czym zastąpić..

matic 2 Листопада 2017, 19:50
Hello!

It could be replaced with ADP1712AUJZ-R7.

It is available here:
***Click***
or here:
***Click***

#3 Re: APL5317 czym zastąpić..

inv4der 2 Листопада 2017, 21:50
OK dziękuje bardzo jak by jeszcze znalazł coś takiego na płytach było by super ;)

#4 Re: APL5317 czym zastąpić..

amorphe 3 Листопада 2017, 00:35
Tutaj fragment wyszukiwania - płyty Acera i Asusa mogą nie mieć tego układu (jest oznaczony jako opcja - @)

Зображення

Podobny "prądowo" układ (APL5325BI-TRG - 25R marking) można spotkać na niektórych płytach Asusa - jednak ma on zamienione wyprowadzenia 1 z 3 i 4 z 5.
Czyli w płycie LA-4951P należało by go zamontować "na plecach"

Jest jeszcze łatwo "zdobywalny" SI9183DT z taką samą topologią jak poszukiwany oryginał, jednak z połowę mniejszym prądem wyjściowym (300mA vs 150mA).
Ten układzik (lub niepełny zamiennik SIP21108DT) znajdziesz wszędzie - chociażby na szerokiej gamie "wcześniejszych" płyt Asusa (serie A6xx,F3xx, F5xx, K50xx, M50xx ...)

Pamiętaj ,że przy stosowaniu zamiennika (ogólnie przy "kombinacjach" w zasilaniu wrażliwych układów) napięcie wyjściowe może się różnić od właściwego...

#5 Re: APL5317 czym zastąpić..

Lesio23 3 Листопада 2017, 00:51
Tutaj fragment wyszukiwania - płyty Acera i Asusa mogą nie mieć tego układu (jest oznaczony jako opcja - @)

Przepraszam, że się wcinam w temat.
Mam pytanie do kolegi amorphe - czy mógłbyś powiedzieć co to "wyszukiwarka" którą posiadasz ?

#6 Re: APL5317 czym zastąpić..  [РІШЕНО]

amorphe 3 Листопада 2017, 09:00
Lesio23 написав:czy mógłbyś powiedzieć co to "wyszukiwarka" którą posiadasz ?

Foxit Reader - w wersji którą mam zainstalowaną, po prawej stronie na górze jest pasek wyszukiwania i obok symbol lupy (otwiera okno wyszukiwania)

Зображення

#7 Re: APL5317 czym zastąpić..

Lesio23 3 Листопада 2017, 13:22
Foxit Reader - w wersji którą mam zainstalowaną, po prawej stronie na górze jest pasek wyszukiwania i obok symbol lupy (otwiera okno wyszukiwania)

Źle się wyraziłem ;) bardziej mi chodziło o bazę, czy jest to Twoja autorska czy jakaś "ogólnie" dostępna.

#8 Re: APL5317 czym zastąpić..

inv4der 4 Листопада 2017, 15:57
Zastosowałem APL5325BI-TRG z płyty od HP 6550b oczywiście odwrócony na "plecy" i jest OK!!
Dziękuje chłopakom a szczególnie amorphe.

Pozdrawiam

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей