• Lenovo Y700 - programowanie KBC IT8371E DXS programatorem SVOD

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Lenovo Y700 - programowanie KBC IT8371E DXS programatorem SVOD

chicken007 10 Листопада 2017, 10:40
Witam. Laptop jest na płycie BY511 NM-A541 Rev:1.0 . Zwarcie robił KBC IT8371E DXS więc wstawiłem nowy z pewnego sklepu i teraz mam problem z zaprogramowaniem go ( programator nie widzi układu), mam programator SVOD z którym do tej pory nie było problemu, czy jest opcja że nie obsługuje tego układu? Już trzeci raz dla pewności sprawdzam zgodność pinów i jest ok.

Re: Lenovo Y700 - programowanie KBC IT8371E DXS programatorem SVOD

Google Adsense [BOT] 10 Листопада 2017, 10:40

#2 Re: Lenovo Y700 programowanie KBC

matic 10 Листопада 2017, 19:54
Do you connected power supply to the board and ground wire between motherboard and programmer?

#3 Re: Lenovo Y700 - programowanie KBC IT8371E DXS programatorem SVOD

Type5 11 Листопада 2017, 17:38
Układ dobrze przylutowany, nie ma zwarć?
Nie podłączaj płyty przez gniazdo zasilania tylko podaj +3V w miejsce +3VL na płycie - tak jak jest w instrukcji.

#4 Re: Lenovo Y700 - programowanie KBC IT8371E DXS programatorem SVOD

chicken007 14 Листопада 2017, 08:29
Pokusiłem sie żeby przedzwonić wszystkie piny kbc względem ścieżek i jest przylutowany ok. Tak samo zrobiłem z pinami które podaje program svod, przedzwoniłem od nóżek kbc do złącza na programatorze i też jest ok. chyba że ten układ ma inaczej wyprowadzenia niż podaje program svod-a. Masy płyty i programatora mam połączone.

#5 Re: Lenovo Y700 - programowanie KBC IT8371E DXS programatorem SVOD

mmin 14 Листопада 2017, 22:24
Wiele razy programowałem SVODem na takiej płycie - nie było problemu.

#6 Re: Lenovo Y700 - programowanie KBC IT8371E DXS programatorem SVOD

chicken007 16 Листопада 2017, 09:13
A czy kolego mmin robił konfigurację według opisu pinów jaki zawarty jest w programie svod-a?

#7 Re: Lenovo Y700 - programowanie KBC IT8371E DXS programatorem SVOD

chicken007 13 Грудня 2017, 07:58
Dzięki za zainteresowanie ale temat zamykam bo okazało się że jest problem z jednym z zasilań ale to już temat na inny wątek.

Re: Lenovo Y700 - programowanie KBC IT8371E DXS programatorem SVOD

Google Adsense [BOT] 13 Грудня 2017, 07:58

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість