Правила форума: Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума
- Тема должна иметь полное обозначение носителя данных и краткое описание неисправности.
- Сообщение темы должно содержать расширенное описание неисправности, что было проверено, выводы и вопрос.
- Не допускаем прикреплять вложения в виде полных инструкций/схем (или ссылки для них на другие сайты. Вы можете разместить только небольшую часть инструкции/схемы, что упростит диагностику/ремонт для автора темы. Вы не можете дать более одной полной страницы инструкции/схемы на одну тему.
- Невозможно создать тему, в которой вы описываете неисправность более чем одного носителя данных. Вы должны создавать отдельные темы для каждого носителя данных.
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).
Re: Sformatowana partycja zabezpieczona DiskCryptor
от Google Adsense [BOT] • 21 Ноябрь 2017, 08:25
Jeśli formatowanie było pełne, nie odzyskasz danych. Jeśli formatowanie było szybkie, lecz dane zostały nadpisane, też ich nie odzyskasz. Jeśli żadne dane nie zostały nadpisane, to jest szansa, że odbudujesz poprzednią partycję, ale czy jest to możliwe w przypadku zaszyfrowanych partycji, to już musi się wypowiedzieć osoba, która robi to na co dzień.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
lyseek8 писал(а):Na partycji zostało wykonane szybkie formatowanie, żadne pliki nie były nadpisywane.Każda operacja zapisu na dysku nadpisuje jego powierzchnię - kwestia tylko tego, czy akurat w miejscu, gdzie nastąpił zapis, były jakieś istotne (z punktu widzenia możliwości odzyskania partycji) dane. Z uwagi na to, że nie jestem biegły w temacie odzyskiwania zaszyfrowanych partycji lub danych z takich partycji, sugeruję skontaktować się przez PW z użytkownikiem "arvika" i poprosić go o dołączenie do dyskusji w tym temacie (podaj mu linka do tego wątku w PW).
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Czytając wątek postanowiłem dokonać rejestracji i może trochę podpowiedzieć.
Nie znam tego programu ale jeśli działa podobnie do truecrypta to można zrobić następujące czynności
1. Zrobić obraz partycji do pliku
2. Za pomocą programu spróbować zamapować partycję do systemu. Po podaniu hasła może wystąpić monit o jakiś problemach więc zaakceptować montowanie z błędami
3. Użyć jakiegoś programu typu R-Studio, DMDE do odczytu lub przeskanowania i odczytu zamapowanej partycji.
Pozdrawiam i mam nadzieję że uda się coś poradzić z problemem.
Nie znam tego programu ale jeśli działa podobnie do truecrypta to można zrobić następujące czynności
1. Zrobić obraz partycji do pliku
2. Za pomocą programu spróbować zamapować partycję do systemu. Po podaniu hasła może wystąpić monit o jakiś problemach więc zaakceptować montowanie z błędami
3. Użyć jakiegoś programu typu R-Studio, DMDE do odczytu lub przeskanowania i odczytu zamapowanej partycji.
Pozdrawiam i mam nadzieję że uda się coś poradzić z problemem.
Re: Sformatowana partycja zabezpieczona DiskCryptor
от Google Adsense [BOT] • 12 Декабрь 2017, 16:53
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).