Witam. Czy mają koledzy często (lub chociaż raz) styczność z układami sprzedawanymi przez naszych rodzimych dystrybutorów jako "BULK*" *układy nowe, ściągnięte z nowych płyt/kart? Jakiś czas temu kupiłem trzy sztuki 216-0810005 DC16, otrzymałem je odcięte z jednej rolki (trzy razem). Problem w tym, że jeden zadziałał bez zarzutu, natomiast z dwoma są hece. Po zamontowaniu w A1286 oba generowały artefakty (na innym moście ok). Napisałem do sprzedawcy, odpowiedzi nie otrzymałem, a z natłoku obowiązków temat gdzieś przemknął. Teraz zamontowałem jeden z tych mostów na kolejnego A1286, który wstał bez problemu po diagnostycznym dmuchnięciu w stary układ, włączam z rzeczonym BULKiem, a tu standardowy "plimk", ale ekran czarny. Reset NVRAM nic nie daje. Oczywiście ponownie będę nalegał na sprzedawcę o wymianę tych układów, ale chciałbym również poznać wasze doświadczenia z tymi mostami. Dziwną rzeczą jest to, że bardzo łatwo pociemniały (jak stawiam układy na co dzień - wyglądają jak przy zakupie). Czyli może pod nazwą BULK kryją się szlify lub odpady produkcyjne?
Ciekawostka: zostając w temacie 216-0810005, jeden z bardziej znanych sprzedawców posiada w ofercie na portalu aukcyjnym ten most z datą na foto 1656 Czy chińskie lata są dłuższe co do ilości tygodni niż nasze?
Ciekawostka: zostając w temacie 216-0810005, jeden z bardziej znanych sprzedawców posiada w ofercie na portalu aukcyjnym ten most z datą na foto 1656 Czy chińskie lata są dłuższe co do ilości tygodni niż nasze?