Правила форума: Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума
Re: Oświetlenie na choinkę -identyfikacja elementów.
от Google Adsense [BOT] • 9 Декабрь 2017, 13:27
rubin714p писал(а):dodatkowo dwa z czterech elementy w obudowach TO-92 .Measure other two good components with diode tester, and try to determine whether it is transistors or something else.
Draw a schematic from the PCB, and it would be easier to figure out, which components it is.
Post a picture of the bottom side of the board.
rubin714p писал(а):Może ktoś wie co to jest?Zamieść WYRAŹNE, WYSOKIEJ ROZDZIELCZOŚCI zdjęcia OBU STRON płytki oraz modułu, który jest wlutowany pionowo w płytkę główną. Standardowo w tego typu konstrukcjach występowały triaki, choć spotkałem się także z MOSFETami (zależnie od napięcia pracy gałęzi żarówek/diod LED). Rezystor przy przycisku wydaje się być spalony, ale zdjęcie dałeś tak niewyraźne, że najchętniej to dałbym Ci za nie ostrzeżenie, tylko nie mam do tegp podstaw regulaminowych.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Witam.Nie miałem wcześniej czasu pisać. Co do jakości zdjęcia - nie dysponuję lepszym aparatem. Rezystory owszem wyglądają na spalone, pomiary pokazują 150 kΩ i drugi 1,3 MΩ, a ile mają mieć to nie wiem. Światełka zapewne kosztują z 50 zł tak więc odłożyłem je na bok i leżą. Gość nawet nie pyta o nie, tak mu zależy na nich
Temat zamknę bo nie ma sensu go ciągnąć.

Re: Oświetlenie na choinkę -identyfikacja elementów.
от Google Adsense [BOT] • 12 Декабрь 2017, 14:09