#1 Asus All-in-one PC ET2220I nie działa dotyk, mysz ani klawiatura
przez przemko21 • 5 lutego 2018, 13:05
Asus All-in-one PC ET2220I
Objawem jest nie działająca klawiatura, dotyk, ani mysz na USB ale tylko w momencie gdy uruchomiony jest system Windows 8.
Nie mogę zatem wpisać hasła i wejść do systemu.
Dotyk działa oraz wszystkie USB w momencie wejścia w tryb RECOVERY oraz w BIOSie. Mogę wówczas wybrać opcję myszką, klawiaturą podłączoną pod USB, oraz ekranem dotykowym.
Problem jakby dotyczył urządzeń peryferyjnych, takich jak touchscreen oraz USB, niezależnie czy jest to 3.0 czy 2.0.
Nawet w trybie awaryjnym nie mam możliwości wpisać hasła.
Zaktualizowałem ze strony producenta.
Zmieniałem ustawienia w BIOSIe:
USB Configuration - różne opcje
Onboard Devices Configuration - USB 3.0 na ENABLE
Wszystko bez zmian.
Możliwe, że jest to problem samego Windows 8, ale nie mam jak zrobić gdyż nie działa RECOVERY a klienta ma dużo danych i nie chce ich stracić. Mogę oczywiście wyjąć dysk, wszystko zgrać i zainstalować nowy system ale sam nie jestem pewien gdzie leży problem.
Może ktoś się zetknął z takim problemem, żeby nie iść w ciemno.
Objawem jest nie działająca klawiatura, dotyk, ani mysz na USB ale tylko w momencie gdy uruchomiony jest system Windows 8.
Nie mogę zatem wpisać hasła i wejść do systemu.
Dotyk działa oraz wszystkie USB w momencie wejścia w tryb RECOVERY oraz w BIOSie. Mogę wówczas wybrać opcję myszką, klawiaturą podłączoną pod USB, oraz ekranem dotykowym.
Problem jakby dotyczył urządzeń peryferyjnych, takich jak touchscreen oraz USB, niezależnie czy jest to 3.0 czy 2.0.
Nawet w trybie awaryjnym nie mam możliwości wpisać hasła.
Zaktualizowałem ze strony producenta.
Zmieniałem ustawienia w BIOSIe:
USB Configuration - różne opcje
Onboard Devices Configuration - USB 3.0 na ENABLE
Wszystko bez zmian.
Możliwe, że jest to problem samego Windows 8, ale nie mam jak zrobić gdyż nie działa RECOVERY a klienta ma dużo danych i nie chce ich stracić. Mogę oczywiście wyjąć dysk, wszystko zgrać i zainstalować nowy system ale sam nie jestem pewien gdzie leży problem.
Może ktoś się zetknął z takim problemem, żeby nie iść w ciemno.