• Windows 10 archiwizacja danych, gubienie danych

This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Windows 10 archiwizacja danych, gubienie danych

by zima1978 7 March 2018, 15:15
Witam!

Mam taką dziwną sytuację.
wyciągam dysk z laptopa i podłączam do stacjonarki na włączonym windows 10 przez sata i zgrywam dane. ( osobne zasilanie dysku)
instaluję nowy windows 10 na laptopie.
Wyjmuję dysk i podłączam do stacjonarki i zgrywam dane.
Czy wyłączę zasilanie jak zawsze. Lub cały komputer to i tak na laptopie brakuje całych katalogów!
Część jest ale wybrakowana. Jakby windows 10 stwierdzał, że to nie zostało dobrze zapisane.
Wcześniej działało mi to dobrze. Ale od jakiś paru miesięcy takie cuda się dzieją.
Czy wiecie co to może być?

Re: Windows 10 archiwizacja danych, gubienie danych

by Google Adsense [BOT] 7 March 2018, 15:15

#2 Re: Windows 10 archiwizacja danych, gubienie danych

by novitech 7 March 2018, 16:36
Zainteresuj się uprawnieniami, czyli właścicielem danych, należy zmienić właściciela zasobów na konkretnym systemie i dopiero wtedy będziesz mógł skopiować dane.

#3 Re: Windows 10 archiwizacja danych, gubienie danych

by zima1978 8 March 2018, 10:41
Teraz robię tak, że zakładam konto i kopiuję przez sieć z udostępnieniem folderu.
Ale transfer 12,5MB/s to troszkę mało.

Nie za bardzo wiem jaki to ma być właściciel.
ja zima mam takie konto na stacjonarce.
klient ewa na laptopie.
na laptopie tworze katalog z uprawnieniami dla mój komputer/zima ?
przekładam do stacjonarki i kopiuje i tyle?
Bo przy kopiowaniu właścicielem jest administrator z mojego komputera.
Jak to zmienić?

Re: Windows 10 archiwizacja danych, gubienie danych

by Google Adsense [BOT] 8 March 2018, 10:41
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).