Witam. Drukarka jak w opisie. Wystąpił problem z rozpoznawaniem tonerów. Wylutowałem 2 układy i zrobiłem downgrade wsadami z clp-365W. Przy okazji niechcący przesunąłem i uszkodziłem zaznaczony na zdjęciu element. Po tej operacji drukarka poprawnie rozpoznała tonery, niestety wystąpił problem z kartą wifi. Przy włożonej tasiemce od karty drukarka włączała się i świecił się tylko na niebiesko przycisk WPS.). Po wyjęciu tasiemki drukarka działała ale zgłaszała w oprogramowaniu błąd (brak karty wifi - zamontuj kartę). Metodą prób i błędów wsunąłem tasiemkę tylko do połowy i drukarka ruszyła. Nie ma żadnego błędu i drukuje bez problemu strony testowe. Nie wiem tylko dlaczego po przytrzymaniu przycisku On/off drukarka się nie wyłącza. Mogę to zrobić jedynie odłączając kabel.
Uszkodzony element wylutowałem. Podobno to jakiś dławik. Ja myślałem, że rezystor. Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tego elementu i sugestię czym mogę go zastąpić. Na próbę chciałem tam podstawić coś przewlekanego (łatwiej mi to wlutować).
Oznaczenia płyty głównej:
JC92-02843A
JC41-00760A
CARLSEN_W_TC_V07 4L
Element jeszcze sprawny (na swoim miejscu):
Układ wylutowany:
Uszkodzony element wylutowałem. Podobno to jakiś dławik. Ja myślałem, że rezystor. Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tego elementu i sugestię czym mogę go zastąpić. Na próbę chciałem tam podstawić coś przewlekanego (łatwiej mi to wlutować).
Oznaczenia płyty głównej:
JC92-02843A
JC41-00760A
CARLSEN_W_TC_V07 4L
Element jeszcze sprawny (na swoim miejscu):
Układ wylutowany: