• klej do łączenia plastiku z metalem

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 klej do łączenia plastiku z metalem

Karolc 14 Червня 2018, 01:19
Witam
Wiem, że temat poruszany milion razy, ale niestety nie znalazłem skutecznego rozwiązania. Potrzebuje wyposażyć warsztat w klej, który sklei metal z plastikiem. Wiele razy osoby zgłaszały się do mnie z problemem wyłamanych mocowań zawiasów w klapie matrycy. Wszystkie polecane kleje doskonale łączyły plastik z plastikiem. Niestety z pod spodu mocowanie łączy się z metalową klapą i łączenie się rozpada. Konkretnie chodzi mi o problem z klapami Asusa np k501lx. Nowe są ciężko dostępne i kosztują po 350zł. Chętnie wysłucham wszystkich wskazówek dotyczących połączeń metalu z plastikiem.

Re: klej do łączenia plastiku z metalem

Google Adsense [BOT] 14 Червня 2018, 01:19

#2 Re: klej do łączenia plastiku z metalem

Usunięty Użytkownik 576 14 Червня 2018, 07:37
Ja używam kleju do zderzaków 2-u składnikowy czarny .Metalowe części traktuje dremelem robie rowki i potem klej.Ważne jest spasowanie i dociśniecie.To co wypłynie ścinam dremelem z frezem i jeszcze nic nie wróciło.

#3 Re: klej do łączenia plastiku z metalem

Type5 14 Червня 2018, 08:56
Dwuskładnikowy klej do tworzyw sztucznych PLASTIC DOCTOR polskiej firmy K2 (kolor czarny).

#4 Re: klej do łączenia plastiku z metalem

hlw 14 Червня 2018, 09:09
U mnie doskonale sprawdza się poxipol (nieprzezroczysty-ważne!).

#5 Re: klej do łączenia plastiku z metalem

Lesio23 14 Червня 2018, 13:31
Ja również od jakiegoś czasu używam K2 PLASTIC DOCTOR i jestem zadowolony. Sprawdza się dobrze przy klejeniu zawiasów.

Re: klej do łączenia plastiku z metalem

Google Adsense [BOT] 14 Червня 2018, 13:31
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість