Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
- Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
- Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
- Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
- Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
#1 klej do łączenia plastiku z metalem
Karolc •
14 Червня 2018, 01:19
Witam
Wiem, że temat poruszany milion razy, ale niestety nie znalazłem skutecznego rozwiązania. Potrzebuje wyposażyć warsztat w klej, który sklei metal z plastikiem. Wiele razy osoby zgłaszały się do mnie z problemem wyłamanych mocowań zawiasów w klapie matrycy. Wszystkie polecane kleje doskonale łączyły plastik z plastikiem. Niestety z pod spodu mocowanie łączy się z metalową klapą i łączenie się rozpada. Konkretnie chodzi mi o problem z klapami Asusa np k501lx. Nowe są ciężko dostępne i kosztują po 350zł. Chętnie wysłucham wszystkich wskazówek dotyczących połączeń metalu z plastikiem.
Псевдонім:
Google Adsense [BOT]
Re: klej do łączenia plastiku z metalem
Google Adsense [BOT] • 14 Червня 2018, 01:19
Псевдонім:
Usunięty Użytkownik 576
#2 Re: klej do łączenia plastiku z metalem
Usunięty Użytkownik 576 • 14 Червня 2018, 07:37
Ja używam kleju do zderzaków 2-u składnikowy czarny .Metalowe części traktuje dremelem robie rowki i potem klej.Ważne jest spasowanie i dociśniecie.To co wypłynie ścinam dremelem z frezem i jeszcze nic nie wróciło.
Звання:
Zasłużony dla forum
#3 Re: klej do łączenia plastiku z metalem
Type5 •
14 Червня 2018, 08:56
Dwuskładnikowy klej do tworzyw sztucznych PLASTIC DOCTOR polskiej firmy K2 (kolor czarny).
#4 Re: klej do łączenia plastiku z metalem
hlw •
14 Червня 2018, 09:09
U mnie doskonale sprawdza się poxipol (nieprzezroczysty-ważne!).
#5 Re: klej do łączenia plastiku z metalem
Ja również od jakiegoś czasu używam K2 PLASTIC DOCTOR i jestem zadowolony. Sprawdza się dobrze przy klejeniu zawiasów.
Jeśli pomogłem to kliknij:
Google Adsense [BOT]
Re: klej do łączenia plastiku z metalem
Google Adsense [BOT] • 14 Червня 2018, 13:31
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість