• Problem z walutą donacji po przekierowaniu na paypal waluta zmienia się na USD

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Problem z walutą donacji po przekierowaniu na paypal waluta zmienia się na USD

by matrixmm 13 August 2018, 16:31
Nie wiem czy to tylko mi tak się zdarza ale zaobserwowałem to ostatnio próbując dodać donację.
Przy dodawaniu donacji wybieram np. 50 PLN następnie, przekierowuje mnie na stronę pypala i z 50 PLN robi się 50 USD (zmienia się waluta ale nie ilość). Ja już nie potrafiłem tego zmienić. Może to jakiś błąd mojego konta w paypal. Ja nie potrafiłem przełączyć na 50PLN. Zadziwiło mnie to więc piszę.

Re: Problem z walutą donacji po przekierowaniu na paypal waluta zmienia się na USD

by Google Adsense [BOT] 13 August 2018, 16:31

#2 Re: Problem z walutą donacji po przekierowaniu na paupal waluta zmienia się na USD  [SOLVED]

by Vogelek23 13 August 2018, 18:17
Problem potwierdzony - przyczyna zlokalizowana i usunięta. Uwidaczniał się on wyłącznie na starej skórce Aero i miał związek z błędnym przesyłaniem do PayPala wartości "currency_code", przez co PayPal ustawiał swoją domyślną walutę, jaką jest właśnie USD (dolar amerykański). Prosiłbym jeszcze autora o wykonanie kilku prób donacji z użyciem różnych kwot, przy czym oczywiście w momencie przekierowania na stronę PayPal, gdzie wyświetli się kwota donacji oraz waluta, proszę wcisnąć Anuluj (nie wysyłać donacji). Wątek zostanie zamknięty po potwierdzeniu przez autora, że wszystko jest w porządku i zarówno wybrana kwota, jak i domyślna waluta (PLN) wyświetlają się za każdym razem poprawnie.

Za znaleziony błąd autor otrzymuje skromną gratyfikację punktową. Serdeczne dzięki :)

#3 Re: Problem z walutą donacji po przekierowaniu na paypal waluta zmienia się na USD

by matrixmm 13 August 2018, 18:44
Sprawdziłem 10, 20 i 50PLN i u mnie teraz jest ok. :)

Re: Problem z walutą donacji po przekierowaniu na paypal waluta zmienia się na USD

by Google Adsense [BOT] 13 August 2018, 18:44