• Lenovo ideapad 510 Poblem z Wifi

#1 Lenovo ideapad 510 Poblem z Wifi

by michal1490 5 October 2018, 18:30
Witam
Mam problem dotyczący laptopa jak w temacie.
Laptop oryginalnie wychodził z Windows 10, klient ma zainstalowany Windows 7 i tu zaczyna się problem z kartą wifi.
W menadżerze urządzeń karta jest widoczna oraz ma zainstalowane sterowniki. Ale nie mogę się połączyć z żadną siecią bo prosi o włączenie karty poprzez przełącznik lub klawisz funkcyjny. W tym modelu nie ma nigdzie takiego włącznika. Podmieniałem inne karty i jest ten sam problem.
Czy na tym Windows 7 nie będzie działać wi-fi czy można jakoś to obejść? Próbowałem różnych sterowników.

Re: Lenovo ideapad 510 Poblem z Wifi

by Google Adsense [BOT] 5 October 2018, 18:30

#2 Re: Lenovo ideapad 510 Poblem z Wifi

by matic 5 October 2018, 18:50
Hello!

Try to disable an "Airplane mode" (if it is enabled). To do that press F7 button.

#3 Re: Lenovo ideapad 510 Poblem z Wifi

by michal1490 8 October 2018, 09:47
Problem rozwiązany.
Przyczyna takiej usterki był konflikt sterowników od karty sieciowej i chipsetu. Bez instalacji sterownika od chipsetu wi fi działa bez problemu. Wystarczy zainstalować sterownik chipsetu i od razu pojawia się problem.
Klient wyraził zgodę na odebranie laptopa bez wszystkich sterowników

Re: Lenovo ideapad 510 Poblem z Wifi

by Google Adsense [BOT] 8 October 2018, 09:47