• uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

vlodek0 7 Жовтня 2018, 13:03
Kupiłem do mojego Laptopa płytę główną Goya Balen 11254 3 do HP DV 7, (moja zdechła) po włączeniu pokazuje się informacja startowa , ale brak jakichkolwiek danych o płycie, w miejscu gdzie powinno być Produkt name, product configuration product numer itp, są znaki zapytania, to tak jakby ktoś usunął zawartość część danych , mogę podesłać zdjęcie. Pytanie , czy jest jakiś program do edycji na tej płycie zawartości bios, gdzie znajduje się i jak nazywa się kość biosu, mam kilka używanych uszkodzonych płyt, może bym przelutował z innej płyty bios , płyty mają te same Hp spare, . Proszę o pomoc. Czy bios na tej płycie to U6002 ?

Re: uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

Google Adsense [BOT] 7 Жовтня 2018, 13:03

#3 Re: uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

vlodek0 7 Жовтня 2018, 17:39
Wielkie dzięki, siedzę nad tym od dłuższego czasu, ale nie wiem którą wersję wybrać, wolałbym nie uwalić płyty do końca, poza tym , czy wybrać wersję z boot pendrive, czy jest jakieś bezpieczne narzędzie które pozwoli edytować w Windows, mam wersję 64 bit. Gdzie ewentualnie szukać wsadu do bios SPI dla tej płyty, czy jest dostępne na forum, pytam na wypadek gdybym jednak uwalił bios i musiał zaprogramować od nowa.

#4 Re: uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

sebastiank 7 Жовтня 2018, 18:43
DMI raczej nie "uwali" BIOSu. Popróbuj różne wersje. Szukaj raczej wśród NbDmiFit nowszych niż laptop. Pod systemem sprawdź wndmifit.

Re: uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

Google Adsense [BOT] 7 Жовтня 2018, 18:43
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей