#1 iMac 27 ekran gaśnie w zupełnie przypadkowych odstępach .
przez Daro1970 • 6 listopada 2018, 10:11
Witam . Mam problem z iMac 27 mid 2010 , 3,2 GHz Intel Core i3 ,ATI Radeon HD 5670 512 MB . Szukałem podobnych wątków ale są tylko nieco podobne . U mnie objawy są następujące : ekran gaśnie całkowicie w zupełnie przypadkowych momentach , po kliknięciu włącznikiem odpala się ponownie na nieokreślony czas - raz może to być 20 sek. raz 5 min . raz 2 godziny . Często jak zacznie gasnąć muszę go klikać co chwile żeby np. coś zakończyć . Po takim zagaśnięciu kursor wędruje w lewy górny róg . Ostatnio po odpaleniu chodził dwa tygodnie bez problemu nawet nie wyłączany .Najczęściej dłużej chodzi po wystudzeniu ale potrafi też gasnąć zaraz po odpaleniu po nocy . Czasami po wielu kliknięciach przestaje reagować i muszę go restartnąć na krótko , po czy przeważnie szybko się wyłącza , choć nie zawsze . Co ciekawe po wyłączeniu się realizuje zadania w tle ale przez kilka sekund . Można np. pisać lub jest jeszcze przez chwilę dżwięk z karty na pasku . W czasie pisania tych żali zagasł raz . Proszę o pomoc bo nie wiem czy kierować się w stronę inwertera czy może ekranu ???? styków , chłodzenia czy sterowania . Z góry dziękuje za pomoc .