• Jaki multimetr stacjonarny polecacie?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Jaki multimetr stacjonarny polecacie?

przez Lesio23 9 stycznia 2019, 20:48
Witam,

Tak jak w temacie, szukam miernika/mulimetru stacjonarnego. Budżet to ok 1000 zł. W tej chwili mam dwa przenośne uni-t i jestem z nich prawie zadowolony, więc preferuje produkt tej firmy. Co możecie polecić ?

Pozdrawiam

Re: Jaki multimetr stacjonarny polecacie?

przez Google Adsense [BOT] 9 stycznia 2019, 20:48

#2 Re: Jaki multimetr stacjonarny polecacie?

przez Usunięty Użytkownik 1038 11 stycznia 2019, 06:13
Długo pracowałem na UNI-T UT804. Przerobiłem też niższe modele ale ten ma najlepszą jakość do ceny. Warto podwyższyć budrzet o te 400 zł - bo "będzie Pan zadowolony". Miernik fajny, uniwersalny, automatyczny, czytelny wyświetlacz, dobry pomiar pojemności... tylko cholernie wolny. Przy próbkowaniu zasilacza sprawdzenie napięcia trwa wieczność. Oczywiście zasilanie sieciowe + bateryjne (o tym ostatnim możesz zapomnieć - 6xR14 można zbankrutować). Za to jest trwały, dużo dokładniejszy od przenośnych i zwyczajnie wygodniejszy. Ze względu jego na powolność jego wymieniłem na HMC8012 Rohde&Shwarc i jest on genialny - ale budżet musiałbyś powiększyć czterokrotnie.

Na tyle byłem zadowolony z UNI-T UT804, że zachowałem go - a nóż kiedyś się przyda...

#3 Re: Jaki multimetr stacjonarny polecacie?

przez Lesio23 11 stycznia 2019, 13:33
Warto podwyższyć budrzet o te 400 zł - bo "będzie Pan zadowolony".

Ten UT804 podany przez Ciebie mieści się w moim budżecie 1000zł ;)

dużo dokładniejszy od przenośnych i zwyczajnie wygodniejszy

Dokładnie, zależy mi na wygodzie, bo denerwuje mnie jak mi miernik "szwęda" się po biurku :D

Ze względu jego na powolność jego wymieniłem na HMC8012 Rohde&Shwarc i jest on genialny

Dla mnie obecnie to zbyt duża kwota, muszę wyposażyć jeszcze warsztat w inne pilniejsze narzędzia.

#4 Re: Jaki multimetr stacjonarny polecacie?  [ROZWIĄZANY]

przez Usunięty Użytkownik 1038 12 stycznia 2019, 15:47
Jak mieści się w twoim budżecie to nie zastanawiaj się - mocno "odsapniesz" pracując na nim :D

#5 Re: Jaki multimetr stacjonarny polecacie?

przez Lesio23 15 stycznia 2019, 19:35
tumpio napisał(a):Jak mieści się w twoim budżecie to nie zastanawiaj się - mocno "odsapniesz" pracując na nim :D

Dziękuję za pomoc :D

Re: Jaki multimetr stacjonarny polecacie?

przez Google Adsense [BOT] 15 stycznia 2019, 19:35