• Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#1 Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

przez pawel80 15 stycznia 2019, 01:57
Witam koleżanki i kolegów.
Mam problem z tel. córki, po aktualizacji zabezpieczń grudniowych (jakieś 300MB paczka) wchodzi w Boot Loop. Można wejść bez problemu w Download i Recovery Mode.
W Recovery mam następujący error.
No Support SINGLE-SKU
Supported API: 3
E: Failed to mount /efs (Invalid argument)
dm-verity error...
Jest to telefon bez root-a, nie był usuwany lock, system official Samsung UK EE (wersja G930FXXU3ERL3)
Zależy mi najbardziej, aby dobrać się do zdjęć z pamięci telefonu.
Za wszelkie sugestie z góry dziękuje i pozdrawiam Paweł

Re: Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

przez Google Adsense [BOT] 15 stycznia 2019, 01:57

#2 Re: Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

przez Usunięty Użytkownik 576 15 stycznia 2019, 09:17
Poszukaj softu w wersji co masz tylko miesiąc starszej i jedno plikowej.Wgraj Odinem może wstanie.Nie wgrywaj wersji 4-0 plikowej bo po wgraniu zawsze jest format.Wywalił się efs (zasieg imei itp).Przez recovery nic nie zrobisz bo masz na pewno nie odhaczone oem unlock i masz frp lock,a dane od androida w wersji 7.0 zawsze są szyfrowane.Do odzyskania czegokolwiek fon musi działać aby dostać się do menu.

#3 Re: Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

przez gathor 25 stycznia 2019, 13:37
Soft nic nie da. Padła pamięć.
Podeślij mi na PW IMEI, jak ma jeszcze gwarancje to Ci go za darmo zrobię.

#4 Re: Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

przez pawel80 25 stycznia 2019, 14:06
Dzięki za odzew wieczorem ci podeślę.

#5 Re: Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

przez gathor 26 stycznia 2019, 14:21
Hej Paweł,

masz może ten IMEI?
Chciałbym tylko nadmienić, że z dostępu do danych nici.

#6 Re: Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

przez pawel80 26 stycznia 2019, 15:44
Ok trudno pogodziłem się już z utratą danych, większość zdjeć jest na karcie sd.
Sprawdź PW.

#7 Re: Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

przez gathor 26 stycznia 2019, 17:08
Gwarancja wygasła 30.06.2018, ale wyslij go do mnie, coś pokombinuje.
Adres znasz ;)

#8 Re: Samsung S7 SM-G930F E: Failed to mount /efs

przez pawel80 26 stycznia 2019, 18:07
Ok, dzięki spakuje go i w poniedziałek podeślę.