• Bios do Lenovo G700 80AG na HM76

#1 Bios do Lenovo G700 80AG na HM76

von robo231 4 Februar 2019, 00:09
Witam, upgradowałem swój bios do wersji ze strony Lenovo, jednak są problemy z wyłączeniem zmiany klawiszy funkcyjnych na multimedialne, wygląda to tak że ja to zmieniam ale bios nie zapamiętuje zmiany. Nie było problemu przy aktualizacji, kopii nie zrobiłem.
Czy mogę prosić o pomoc w wgraniu z poziomu dos lub windows starszego biosu (wcześniej był chyba w wersji 2,4)

Re: Bios do Lenovo G700 80AG na HM76

von Google Adsense [BOT] 4 Februar 2019, 00:09

#2 Re: Bios do Lenovo G700 80AG na HM76

von Vogelek23 4 Februar 2019, 14:09
Obawiam się, że możesz mieć spory problem z aktualizacją wsteczną (tzw. downgrade) wsadu BIOS z poziomu DOS/Windows. W przypadku aktualizacji, niekoniecznie cała zawartość kości BIOS jest nadpisywana, zaś aktualizacja wsteczna bardzo często zapisuje inne bloki pamięci, więc w rezultacie wsad jest częściowo stary a częściowo nowy, co prowadzi często do błędów w działaniu komputera. Nie chciałbym być "złym prorokiem", ale na 99% będziesz musiał wgrać wsad w zewnętrznym programatorze.

Re: Bios do Lenovo G700 80AG na HM76

von Google Adsense [BOT] 4 Februar 2019, 14:09